Primăria Lumina, vizitată de pompieri. Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea: „Se fac recunoaşteri la secţiile de votare”

0
212

Primăria Lumina a fost vizitată de o echipa de control a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea. Doi pompieri “înarmaţi” cu măşti de protecţie, mănuşi şi un teanc de documente şi-au făcut joi, 26 noiembrie a.c., apariţia la sediul Primăriei Lumina, pentru a face “recunoaşteri la secţiile de votare”. Astfel, în contextul desfăşurării alegerilor parlamentare, pompierii fac verificări la obiectivele în care sunt organizate secţiile de votare.

Este perioada în care se fac recunoaşteri la secţiile de votare. Se verifică toate căile de acces, căile de evacuare, stingătoarele, pentru prevenirea unor eventuale situaţii de urgenţă. Aceasta este procedura. Aşa se face la fiecare tur de alegeri. Sunt controale pentru secţiile de votare în tot judeţul. La toate secţiile de votare se face recunoaşteri interne. Aşa le numim noi. Controalele se vor face în această perioadă. Până săptămâna viitoare colegii mei trebuie să termine controale conform legii”, a declarat, pentru Focus Press, Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Cu alte cuvinte se are în vedere asigurarea căilor de acces pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral din 6 decembrie, marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile, dispunerea cabinelor de vot fără blocarea accesului la instalaţiile de hidranţi interiori sau alte mijloace tehnice şi menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) urmează să suplimenteze efectivele care să asigure măsurile de protecţie, precum şi de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe parcursul procesului electoral din 6 decembrie, la alegerile parlamentare.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.