Primăria Valu lui Traian a scos la licitație amenajarea unui nou parc: valoarea investiției este de aproximativ 150 de mii de euro

0
311

În localitatea Valu lui Traian mai multe proiecte se află în derulare sau în curs de implementare. Investițiile acestea vizează construirea de noi unități de învățământ, dar și înființarea unui sens giratoriu pe DN3. Despre acestea a discutat primarul Florin Mitroi într-un interviu acordat ziarului Focus Press.

Totodată, se va amenaja un parc în zona delimitată de strada Soarelui și Aleea Eliberării. La începutul lunii mari a anului curent administrația locală a anunțat faptul că a fost finalizat studiul de fezabilitate.

În acest sens, Primăria localității Valu lui Traian lansează o licitație publică în vederea atribuirii contractului ce vizează obiectivul de investiții, iar Valoarea estimată este de 728.706,38 lei fără TVA.

Suprafața terenului pe care se va amenaja spațiu verde cu gazon natural este de 1734,62 mp. Se vor planta arbori si arbuști ornamentali în număr de 56 bucăți si amenajare spatii florale în suprafață de 46,87 mp:

Amenajarea spațiului verde va consta în plantarea următoarelor specii: tilia tomentosa (tei argintiu) – 5 bucăți; acer ginnala (arțar siberian) – 15 bucăți; paulownia tomentosa – 3 bucăți; magnolia grandiflora – 2 bucăți; brazi tuia smaragd – 12 bucăți; cireș japonez – 4 bucăți; pomi gleditsia triacanthos – 9 bucăți; spatiile florale constau în plantarea următoarelor specii de plante – sporul casei, campanula posteschlagiana, trandafir, dianthus. întraga suprafață a spațiului verde se va amenaja cu gazon natural.

În proiect este inclus și un spațiu de joacă în suprafață de 161,28 mp, dar și o zonă de agrement și relaxare cu minifoișor.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.