Primarul Chițac, despre situația căldurii și apei calde la nivelul orașului: Lucrările vor continua și iarna; eu am zis că erau mai bune centralele de cartier!

1
760

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a susținut joi, 24 noiembrie, o conferință de presă alături de city managerul Felicia Ovanesian și Daniel Vlăescu din cadrul Direcției de Servicii Publice a Primăriei Constanța. Pe lângă subiectele legate de proiectele ce vizează municipiul, primarul a vorbit și despre situația furnizării căldurii și apei calde, care sunt în legătură directă cu lucrările de reabilitare, ce se află în plină desfășurare.

Eu am spus că erau mai bune centralele de cartier, dar când am venit în Primărie exista deja o strategie de termoficare, să păstrăm sistemul, dar să fie modernizat. Ce puteam să mai fac? Ne-am apucat de treabă și cred că am făcut pași destul de repezi. Lucrările de înlocuire conducte vor continua și pe timpul iernii, cum e cazul magistralei de pe Lăpușneanu”, a spus primarul Vergil Chițac.

Pentru modernizarea rețelelor secundare vom semna contractul în decembrie cu Ministerul Dezvoltarii, pe programul de termoficare”, a mai spus primarul.

Despre noul CET

Cât despre un potențial nou CET, edilul a precizat: ”Diferența de bani pentru CET, ce este peste ce putem primi din Fonduri europene, cred că o putem suporta din bugetul local, ținând cont că este un proiect de 4-5 ani. Sau putem să facem un împrumut bancar cu condiția ca el să înceapă să fie restituit după ce funcționează noul CET, care va fi profitabil, pentru că va produce și energie electrică”.

L.B., V.I.

1 COMENTARIU

  1. ați ras tot asfaltul și trotuarele, când terminați? Bdul Mangaliei este demolat de 4 luni, vine iarna, distrugem toate mașinile. Cine a fost savantul care a adus firmele de drumuri? Ăștia au doar 3 lopeți și doua roabe!!! Sunteți incapabili, plecați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.