VIDEO. Primarul Vergil Chițac susține că bazinul olimpic din Constanța va fi gata în trei ani și jumătate, acesta fiind termenul optimist

0
77

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a spus, joi, 24 noiembrie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, că bazinul olimpic va fi gata în trei ani și jumătate, acesta fiind termenul optimist. Detalii despre obiectivul de investiții a oferit city managerul Constanței, Felicia Ovanesian.

Ne-am apucat de un bazin olimpic. A fost emis un certificat de urbanism. Presupune expropriere. Locația va fi Panait Cernea, pe locația fostului RATC. Sunt disponibile 8,5 ha, dacă nu mă înșel. Am primit astăzi avizul de la Ministerul Sportului”, a spus Ovanesian.

Primarul Vergil Chițac a spus, totodată, că Palatul Copiilor va intra într-un proces de regenerare urbană, iar anul viitor vor fi alocați bani din bugetul local în acest sens.

“Toată zona aia trebuie cumva să o redăm urbanistic orașului. Eu cred că trebuie să păstram, în continuare, funcțiunile de sport, de agrement, de petrecere a timpului liber pentru că vom avea stadionul acolo. Sperăm ca în viitor să construim și celelalte componente ale complexului sportiv. La Palatul Copiilor am reușit să facem un protocol cu Ministerul Educației. Era absolut necesar protocolul ca să putem cheltui bani, altfel nu puteam cheltui bani pentru un loc care nu este al nostru. Și va intra și el într-un proces de regenerare urbană. Vom bugeta pentru anul viitor, oricum vom face ceva acolo. Și rămâne această zonă. Această zonă, din punctul meu de vedere, trebuie să se înscrie in filosofia de petrecere a timpului liber, sport, sănătate, etc”, a spus edilul-șef.

Primarul Vergil Chițac a vorbit despre trei ani și jumătate, varianta optimistă.

Context:

Primăria Constanța a transmis, miercuri, 23 noiembrie a.c., prin intermediul unui comunicat de presă, că solicită emiterea acordului de mediu în vederea proiectului „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța și desființare elemente existente”.

La începutul lunii septembrie a.c., Primăria Constanța a semnat contractul privind achiziția serviciului de proiectare pentru realizarea „Studiului de Fezabilitate (SF) și documentații pentru expropriere privind obiectivul de investiție <>. Astfel, municipalitatea va plăti 125.000 de lei fără TVA, adică 148.750 de lei cu TVA (30.190,49 de euro). Durata contractului va fi de 7 luni de la data semnării de ambele părți și înregistrării acestuia la sediul beneficiarului.

Pe 29 iunie 2022 a fost adoptat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța, proiectul privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate în cadrul acestui proiect.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, anunța, la sfârșitul lunii iunie a.c., construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid. Edilul șef preciza că arena va beneficia de o tribună de circa 600-800 de locuri. Costurile pentru realizarea bazinului olimpic din Constanța au fost estimate de primarul Vergil Chițac la aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

P.I, V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.