VIDEO. Promenada de la Modern, tot mai aproape de realitate: se lucrează la achiziționarea studiului de fezabilitate

0
178

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac și administratorul public, Felicia Ovanesian au organizat o conferință de presă, în cadrul căreia au vorbit despre proiecte și investiții ce sunt în derulare sau urmează a fi implementate în oraș.

Printre subiectele abordate se află și proiectul de modernizare a zonei cuprinse între taluzul de la Modern și strada Lebedei. ”A fost emis Certificatului de Urbanism pentru construirea promenadei pietonale la baza taluzului de la plaja Modern până la strada Eminescu. Vom achiziționa studiu de fezabilitate”, a declarat Felicia Ovanesian, city managerul orașului Constanța.

Au fost emise două certificate de urbanism până la această dată pentru această investiție. Actul de urbanism din luna octombrie a.c., este premergător elaborării studiului de fezabilitate, precum și a fazelor proiect autorizare construcție (PAC) si organizare a execuției (POE) necesare pentru construirea unei promenade pietonale cu pistă de biciclete în cartierul Faleză Nord.

Primul certificat de urbanism pentru acest obiectiv de investiții a fost eliberat în luna mai anul curent și se referă la elaborarea documentației tehnico-economice faza Documentație de avizare a lucrărilor de interventii, DTAA și documentații topo-cadastrale în vederea exproprierii privind obiectivul de investiție: „Amenajarea zonei cuprinse între accesul către plaja Modern, strada Lebedei și taluz, prin crearea de facilități pentru evenimente culturale și pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă și parcaje“.

Și consilierii locali constănțeni au votat, în luna august a.c., pentru aaprobarea documentației tehnico – economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru acest proiect.

Obiectivele specifice ale proiectului constau în special în crearea de facilități pentru evenimente culturale şi pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă şi parcaje, creşterea suprafeţelor verzi din municipiul Constanța, prin reconversia unor suprafețe din terenul aflat într-o stare avansată de degradare; zonă de fitness în aer liber; spaţii de joacă. etc.

Ar fi nevoie de 1,7 milioane de lei, fără TVA, pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, și de 205.000 de lei, fără TVA, pentru documentații de proiectare. Cele 1,7 milioane de lei ar fi necesare pentru dezafectare platforme existente, amenajare parcare, alei, sistem de iluminat și spații verzi, și amplasări dotări și mobilier urban.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.