Primarul din Dobromir, condamnat la 3 ani cu suspendare pentru o fraudă de un milion de euro cu fonduri APIA

0
3103
Curtea de Apel Constanța și Tribunalul Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primarul comunei constănțene Dobromir, Visel Iusein, trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, a fost condamnat. Tribunalul Constanța s-a pronunțat, joi, 18 februarie, cu privire la pedeapsa aplicată lui Visel, pentru fraude cu fonduri europene.

Primarul uneia dintre cele mai sărace comune din județul Constanța, Visel Iusein, a fost condamnat la Tribunalul Constanța, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare și, odată cu el, au fost condamnați și fratele și tatăl său. În cazul primarului, judecătorii au dispus suspendarea pedepsei de 3 ani, cu o perioadă de încercare de 5 ani.

De asemenea, pentru unele capete de acuzare, judecătorii au dispus încetarea procesului penal, pentru faptul că a intervenit prescripția extinctivă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2008-2012, Visel Iusein ar fi profitat de funcţia de primar pe care o ocupa atât pentru a obţine ilegal bani, pentru el şi pentru rudele sale, cât şi pentru a vinde terenuri şi utilaje agricole.

Procurorul de caz a pus sechestru asigurator pe bunurile deţinute de familia Iusein – cinci case, o fermă, terenuri agricole, 12 autoturisme de lux, şapte tractoare şi trei combine. Prejudiciul stabilit se ridică la aproximativ un milion de euro.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.