Primarul din Hârșova vrea să atragă noi fonduri europene pentru Spitalul Orășenesc

0
421

O nouă investiție pe fonduri europene pentru spitalul din orașul Hârșova. Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a prezentat la mijlocul lunii iulie informații despre contractarea fondurilor destinate spitalelor din rețeaua COVID-19. Finanțările, în valoare de 350 milioane euro, sunt asigurate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare. În cadrul apelului spitalele pot deconta retroactiv cheltuielilor realizate începând cu 1 februarie 2020. Mai multe spitale din țară au primit deja fințare, finanțare de care poate beneficia și Spitalul Orășenesc Hârșova.

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, intenționează să atragă fonduri europene pentru Spitalul Orășenesc. „Ca urmare a pandemiei de COVID-19 s-a deschis o axă de proiecte pe fonduri europene pentru dotarea secțiilor de terapie intesivă din spitale. Intenționez să pun și eu un proiect pe acestă axă pentru dotarea secție ATI din cadrul Spitalului Orășenesc Hărșova.”

Proiectele depuse sunt evaluate de către Autoritatea de Management POIM în parteneriat cu Ministerul Sănătății, care asigură analiza investițiilor propuse privind dotarea unităților sanitare publice  atât prin prisma oportunității, cât și a necesității dotării acestora, în baza procedurilor de lucru stabilite la nivelul acestei instituții. Programul POIM este deschis până la 30 septembrie 2020.

Precizăm că în luna mai a acestui ana fost semnat contractual pentru eficienţa energetică a spitalului din Hârșova. Obiectivul general al proiectului vizează reducerea consumurilor de energie și al emisiilor de carbon la nivelul clădirilor publice din patrimoniul Unității Administrativ Teritoriale, Orașul Hârșova. Investiția presupune eficientizarea energetică a clădirilor Spital + Pavilion, Policlinică și Centrală termică, în care își desfașoară activitatea instituția de sănătate publică, Spitalul Orășenesc Hârșova.

Perioada de implementare a proiectului este de 54 luni. Valoarea totală a proiectului este de 8.365.750,92 lei, din care 7.275.106,78 lei reprezintă co-finanțarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională și Bugetul de Stat al României, 148.471,58 lei, co-finanțarea de la Bugetul Local al Orașului Hârșova și 942.172,56 lei, cheltuieli neeligibile.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.