Primarul Timofte a atacat hotărârea Judecătoriei, care l-a condamnat la închisoare cu suspendare

0
329
Dumitru Timofte. FOTO: Facebook

Dumitru Timofte, primarul din Nicolae Bălcescu, a fost condamnat în data de 13 iulie a.c., de Judecătoria Constanța, la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare.

Edilul-șef a atacat cu apel hotărârea instanței, care l-a condamnat pentru două fapte de instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor, Dumitru Timofte, în calitatea de primar, a semnat și a atestat, în mod nereal, în 2017, că aleșii locali au aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local Nicolae Bălcescu și o societate comercială. În același timp, acesta a fost acuzat că a exercitat presiuni asupra unei alte inculpate, Mihaela Petcu, secretar al comunei, pentru a semna și atesta, în mod nereal, că a fost aprobat de consilieri acest schimb de terenuri.

Și Constantin Puşcaşu, în calitate de consilier local, preşedinte de şedinţă, a semnat şi a atestat, în mod nereal, în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a Consiliului Local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017, că s-a adoptat respectivul proiect de hotărâre.

Cei doi inculpaţi au recunoscut săvârşirea infracţiunilor, respectiv fals intelectual, şi au încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.