VIDEO. Aproximativ 500 de spectatori la „Școala nevestelor“ din cadrul SEAS 2022

0
307

Sâmbătă seară, 30 iulie a.c., în cadrul SEAS 2022, pe scena Teatrului de Vară Soveja s-a jucat „Școala nevestelor“ de JPB Moliere, o producție a Centrului Cultural Lumina din Capitală, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

„M-am simțit fabulos pe scena Teatrului de Vară Soveja: în primul rând, căldura celor aproximativ 500 de spectatori a fost copleșitoare. A fost extraordinară atmosfera. Efervescența cu care a fost primit acest spectacol ne-a bucurat foarte tare.

A fost prima dată când am mai jucat într-o astfel de locație.

Spectacolul este o provocare pe care directorul de scenă, Victor Frunză, mi-a lansat-o, de a rescrie integral textul lui Moliere și de a îl readuce în contemporan, păstrând versurile alexandrine cu rimă. Îmi place stupoarea inițială a oamenilor care nu sunt obișnuiți să audă la teatru versuri care au legătură cu viața noastră de acum. Ei cuplează la convenția aceasta și se bucură că au parte de acest lucru singural, din câte știu, în peisajul teatral românesc“, ne-a declarat Adrian Nicolae, unul dintre actorii din distribuția spectacolului.

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2022 continuă, săptămâna viitoare, cu „Gaițele“, de Al. Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu, un spectacol al Teatrului de Stat Constanța. Acesta se va juca marți, 2 august a.c., de la ora 21.00.

Joi, 4 august a.c., în cadrul SEAS, Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu prezintă spectacolul „Îmi place cum miroși“, de Neil Simon, tot la Teatrul de Vară Soveja, de la ora 21.00.

„Este extraordinară ideea de a organiza SEAS pentru că dă alternativă, inclusiv turiștilor. O alternativă de consum cultural oamenilor de pe litoral. SEAS aduce spectacole din toată țara, amestecă gusturi și îți dă posibilitatea dea a vedea toată paleta teatrală de acum din România. Astfel, poți vedea un spectacol din Baia Mare la tine în oraș, pe care altfel nu l-ai fi văzut niciodată.

E foarte bine pentru că există această stagiune și pentru localnici, deoarece creează gustul ca oamenii să se întoarcă și producțiile teatrului de aici, cu o trupă tânără, cu spectacole îndrăznețe. Este bine pentru toată lumea că există această stagiune“, a concluzionat Adrian Nicolae.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.