Primarul Tulcei, Ștefan Ilie, taie ajutoarele financiare pentru cuplurile care ajung la 50 de ani de căsătorie

0
1189
Municipiul Tulcea, vedere de la Monument. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primarul Tulcei, Ștefan Ilie a luat inițiativa de a tăia ajutoarele financiare pentru cuplurile care ajung la 50 de ani de căsătorie. Vrea astfel să facă economie la bugetul local și să investească banii în proiecte sociale.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local a Municipiului Tulcea a ședinței ordinare din data de 28 aprilie se află Proiectul de hotărâre „revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Tulcea nr. 149/30.06.2011 privind acordarea de ajutoare financiare unor familii din municipiul Tulcea, cu prilejul împlinirii a 50 ani de căsătorie“.

În referatul de aprobare al proiectului se arată că această practică datează din 2011, când a fost adoptată printr-o altă ședință de Consiliu Local.

În anul 2020, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19, nu s-au mai acordat aceste premii. În acest an, dar și pe mediu mediu și lung, municipalitatea caută alte soluții pentru persoanele vârstnice.

În bugetul pe 2021 Primăria Tulcea a alocat 37.719.300 lei pentru asistență socială.

Dintre aceștia:

  • 7.170.100 lei s-au alocat cheltuielilor aferente investițiilor pentru integritatea persoanelor defavorizate din zona Neptul și Dalas;
  • 645.000 lei sunt pentru studii de fezabilitate în vederea construirii a două creșe și a unui centru de îngrijire pentru persoane vârstnice.
  • 541.000 lei pentru programul „Suntem aici – ambulanța socială“, un proiect ce vizează dezvoltarea și diversificarea serviciilor adresate vârstnicilor în scopul prevenirii degradării situației sociale și medicale, creșterea accesului și participării la servicii socio-medicale a persoanelor vârstnice vulnerabile expuse riscului de excluziune socială (…).

Toate acestea vor înlocui ajutorul financiar personalizat.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.