Primii pacienți au fost tratați la Năvodari. Florin Chelaru: “Așa cum v-am promis, spitalul este complet funcțional”

0
263

Veşti bune pentru năvodăreni! Centrul Multifuncțional de Sănătate din Năvodari, unitate sanitară exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Constanţa, a devenit funcţional joi, 17 septembrie a.c., şi oferă servicii medicale gratuite tuturor pacienţilor asiguraţi. Serviciile medicale sunt decontate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Prin urmare, pacienții care au nevoie de consultații medicale, investigații sau tratamente care pot fi efectuate aici, vor beneficia de acestea gratuit, atâta vreme cât sunt asigurați. 

Ambulatoriul de Urgenţă al Spitalului din Năvodari FOTO Alexandra VASILE

Așa cum v-am promis, Spitalul din Năvodari este complet funcțional! Am fost astăzi în unitatea medicală și am constatat cu satisfacție faptul că pacienții beneficiau, după 30 de ani, de servicii medicale în Năvodari! Medicii și asistentele medicale m-au asigurat că spitalul este pregătit și că primii pacienți din Năvodari au fost primiți și tratați atât prin Unitatea de Primiri Urgențe, cât și prin ambulatoriul unității medicale! Vă îndemn, dragi năvodăreni, să apelați cu încredere atunci când aveți nevoie la serviciile Spitalului Năvodari! Vă asigur că sunteți pe mâini bune și vă doresc multă sănătate“, susţine primarul Florin Chelaru.

Centrul Multifuncțional de Sănătate este situat pe Strada Sănătății nr. 1 din Năvodari și se întinde pe o suprafață de 796 mp, desfășurați pe 2 nivele.  Acesta dispune de punct lucru extern al UPU Constanța care asigură urgențele minore, Ambulatoriu de Specialitate (chirurgie, cardiologie, neurologie, boli interne, ORL, dermato venerice, pediatrie) și compartiment spitalizare de zi, care include şi laboratorul de analize. Programul de lucru pentru este de luni până vineri, între orele 08.00-16.00 pentru cabinetele din cadrul Ambulatoriului și non stop pentru punctul de lucru al UPU.

Consultațiile se vor acorda doar în baza unei programări. Având în vedere situația epidemiologică actuală, rugăm pacienții să se programeze telefonic la 0241503346 sau pe email, la adresa cm-navodari@spitalulconstanta.ro. Pacienții care vor veni să se programeze la ghișeu, trebuie să știe că accesul în Ambulatoriu este permis unui număr limitat de persoane în același timp. În momentul prezentării la consultație, pentru a preveni riscul de contaminare și pentru ca activitatea medicală să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, pacientul trebuie să respecte o serie de reguli care sunt aplicate în cadrul unităților Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța încă de la debutul pandemiei. În incita unității medicale, purtarea măștii de protecție este obligatorie. Rugăm pacienții să vină la consultație fără însoțitori iar în cazuri excepționale (persoane cu dizabilități, vârstnici, copii) este permis accesul unui singur însoțitor. Acesta va respecta aceleași reguli de protecție valabile pentru pacient“, susţin reprezentanţii Spitalului Judeţean.

Tuturor persoanelor care intră în Ambulatoriu le va fi măsurată temperatura, pentru realizarea triajului epidemiologic. Facem precizarea că zona de triaj este situată în afara unității medicale, în modulul special amenajat la intrarea în Centrul Multifuncțional de Sănătate.

De precizat faptul că personalul medical poartă echipamente de protecţie şi foloseşte produse de dezinfecţie profesionale, avizate de autoritățile competente. Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța dă asigurări că, în permanență, se iau toate măsurile pentru asigurarea unui act medical continuu și de calitate.

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.