Primul termen de judecată în procesul ciobanului care a agresat un polițist

0
421
Suspectul a fost încătușat. FOTO Cătălin SCHIPOR

Individul din localitatea Mihai Viteazu, trimis în judecată pentru ultraj, după ce a amenințat polițiștii chemați să intervină în cazul unui scandal, a avut, luni, 14 decembrie, primul termen de judecată.

Dumitru Lefter, de 30 de ani, un cioban din zona localității Mihai Viteazu, a ajuns în atenția opiniei publice, dar mai ales în atenția anchetatorilor, într-o seară când a intrat cu turma de capre pe teren privat cultivat, iar localnicii au cerut ajutorul forțelor de ordine pentru a-l determina să iasă de pe terenul respectiv. Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, ajunși la fața locului în urma unei sesizări prin 112, au fost amenințați de individul respectiv cu acte de violență. Mai mult, acesta l-ar fi ultragiat pe polițistul Radu Marian Laurențiu Ene.

Oamenii legii au fost nevoiți să facă uz de armă și l-au împușcat în picior  pe ciobanul devenit violent.

Dumitru Lefter a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv. După nici o lună de la acel incident, dosarul său a fost trimis în instanță, fiind acuzat de ultraj, în timp ce poliuțistul Radu Marian Laurențiu Ene apare ca parte vătămată în procesul penal.

Luni, 14 decembrie, a avut loc primul termen de judecată, pe fondul cauzei, la Judecătoria Constanța.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.