Prințul Paul și afaceristul Remus Truică, condamnați definitiv în dosarul retrocedării Fermei Regale Băneasa

0
593
sursa foto: gandul.ro

Prințul Paul de România a fost condamnat la 3 ani și patru luni de închisoare în dosarul Fermei Băneasa. Alături de acesta a fost condamnat definitiv, ceea ce înseamnă că vor fi încarcerați și omul de afaceri Remus Truică care a fost condamnat la 7 ani de închisoare, scrie stirileprotv.ro

Pe lângă cei doi au mai primit câte cinci ani de închisoare Tal Silberstein și Benjamin Steinmetz.

Înalta Curte de Casație a dat joi verdictul final în dosarul retrocedării ilegale a zeci de hectare de la “Ferma Băneasa”, în care au fost judecați mai mulți oameni de afaceri români si străini. Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare, iar Prințul Paul, la 3 ani și patru luni.

Potrivit procurorilor, afacerea ilegală a constat în revendicarea fostei ferme regale Băneasa de către Prințul Paul al României, cu sprijinul celorlalți inculpați. Prințul pretindea că ar fi aparținut familiei regale al cărei moștenitor a încercat să devină. El nu a fost recunoscut însă ca descendent al Regelui Carol al II-lea, iar ancheta a stabilit că ferma Băneasa nu a aparținut niciodată familiei regale, ci a fost doar dată în folosință.

Remus Truică, fost consilier al premierului Năstase, și Prințul Paul al României, au fost judecați în dosarul retrocedărilor ilegale ce vizau Ferma Regală din Băneasa și Pădurea Fundu Sacului din Snagov.

Peste 80 de terenuri intravilane si extravilane incadrate ca suprafete arabile sau padure care ajung pana la cateva zeci de mii de metri pătrați și depașind, in unul dintre cazuri, chiar 110.000 metri patrați, au fost puse sub sechestru de anchetatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.