Proiect cu fonduri europene: autobuze electrice pe ruta Mangalia – Olimp şi retur, de anul viitor

0
497
Asfaltare îîn Neptun - Olimp

Sudul litoralului va arăta complet schimbat în câţiva ani, după ce se vor încheia toate proiectele care vizează infrastructura staţiunilor şi a oraşului. Investitorii imobiliari au intuit deja avântul turistic care îl va lua zona, aşa că au început să construiască sau să renoveze foste unităţi de cazare construite înainte de 1989.

Până acum, au fost atrase 60 de milioane de euro, fonduri europene. În cadrul unui interviu acordat Focus Press, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a vorbit despre proiectele cu fonduri europene, despre asfaltare şi despre unităţile de învăţământ din municipiu. „Nu am pierdut finanţările pentru nici un proiect. Au fost mici probleme la cel pentru Şcoala Gala Galaction, însă nu din vina noastră. 60 de milioane de euro sunt bani mulţi pentru Mangalia”, a declarat edilul.

„Uitaţi-vă că sunt localităţi mult mai mari şi nu au accesat mai mult de 10 milioane de euro. Noi avem un singur proiect de 10 milioane de euro, restul de 4-5 milioane, pentru că atât erau finanţările. Vorbim despre faptul că venim cu un transport electric în Mangalia. Deja am terminat licitaţia şi primele autobuze electrice vor veni vara aceasta. Undeva în vara anului viitor eu vreau să le văd deja şi în funcţiune; avem staţiile de încărcare de făcut, mai avem câţiva paşi de făcut. În cadrul acestui proiect, pentru că tot vorbim de infrastructură, vom asfalta şi faleza din Cap Aurora”, a spus Cristian Radu.

„În primă fază, cele 10 autobuze electrice vor deservi Mangalia – Olimp, exact cum erau pe vremuri maşinile 15 sau 20 care pleca la Constanţa şi o lua prin staţiuni. Ne dorim să facem circuitul Mangalia – Olimp şi retur, bineînţeles. Şi nu ne vom opri aici, pentru că vom lua şi pentru toate celelalte cartiere din oraş”, a mai explicat primarul Mangaliei.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.