Proiect în lucru: taxă anuală pentru locurile de parcare, care să înlocuiască plata cu ora prin SMS

2
5780
Vechile tarife de parcare din Constanța

Se lucrează la elaborarea unui nou regulament pentru parcările din oraş, la fel cum se discută despre eficientizarea serviciului de salubritate din oraş şi plata doar pentru deşeurile menajere, nu şi pentru cele reciclabile, a explicat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, Horia Constantinescu – în prezent detaşat de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor la Primăria Constanţa, în cadrul Direcţiei Servicii Publice.

Horia Constantinescu, care a candidat la Primăria Constanţa, a explicat şi cum a ajuns, în prezent, să activeze la direcţia mai sus menţionată, ca urmare a solicitării actualului edil Vergil Chiţac.

Referitor la parcările din oraş, Horia Constantinescu a precizat că se lucrează la un proiect conform căruia deţinătorii de autoturisme să achite o taxă anuală pentru locurile de parcare de pe domeniul public. Această taxă ar urma să fie una modică şi va înlocui plata cu ora prin SMS, aşa cum a existat ea până în prezent în oraş.

Pentru cei care doresc locuri preferenţiale, a adăugat Constantinescu, taxa ar urma să fie mai mare. Desigur, atunci când va fi gata, proiectul va fi supus dezbaterii publice, a mai precizat Horia Constantinescu. Sumele astfel colectate vor putea permite previzionarea cheltuielilor cu amenajarea de noi parcări, care să rezolve problema atât de actuală: lipsa lor.

Detalii despre acest subiect, dar nu numai, puteţi afla din VIDEO:

Citeşte şi:

2 COMENTARII

  1. Doresc sa stiu daca la amenajarea locurilor de parcare se respecta Ordinul Ministrului Sanatatii nr 119/04.02.2014 privind respectarea distantei minime fata de ferestrele locuintelor????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.