Proiectul consilierului PNL Mihaela Andrei, de reabilitare a scărilor care fac accesul către plaja Modern, lăsat de izbeliște

0
639

Plaja Modern din municipiul Constanța este una extrem de frecventată de localnici. De ani de zile, aceştia reclamă însă un aspect: accesul anevoios până la plajă, având în vedere scările degradate.

Despre acest subiect, consilierul local municipal Mihaela Andrei a scris în mediul online. În anul 2018, la data de 25 aprilie, aceasta depunea un proiect de hotărâre pentru recondiționarea tuturor tronsoanelor de scări ce fac accesul la plaja Modern. Proiectul cu pricina prevedea: recondiționarea scărilor astfel încât parcurgerea acestora, să se facă în condiții de siguranță, asigurarea mâinii curente, asigurarea iluminatului, amenajarea locului astfel încât accesul la plaja să poată fi făcut și cu cărucioarele și bineînțeles, amenajarea și îngrijirea vegetației crescute de-o parte și alta a scărilor.

„La data de 29 iunie 2018, primarul actual inițiază proiectul meu și se votează trecerea acestor scări în administrarea SC Confort Urban SRL, cu scopul recondiționării scărilor și îngrijirii acestui loc lăsat în paragină de către autorități de prea mult timp.

Au trecut mai mult de 2 ani de atunci, iar marți, 29 iunie a.c., când te aventurezi să cobori la plaja Modern, să treci prin maldărele de pământ și scândurile ce ţin loc de scări, te întrebi dacă ești în Constanța anilor 2020. Așa își așteaptă administrația actuală turiștii. Acesta este exemplul cel mai elocvent care spune totul despre dorință, competență și viziunea administrației actuale. Dacă primarul actual, după ce a trecut acest proiect pe ordinea de zi, proiect votat de către consilierii locali și bugetat să fie realizat, nu a reușit să repare o treaptă după 30 de luni, oare ce așteptări mai putem noi, constănțenii, să avem?, a scris aceasta.

Primăria are însă în lucru amenajarea întregii zone de la Doi Papuci până la plaja Modern, unde se vor amenaja băncuțe, toaletare și lucrări de igienizare, iar despre acest aspect, ziarul Focus Press a scris într-o ediție anterioară.

În plus, s-au întreprins lucrări de reabilitare și amenajare a zonei, însă proiectul nu este momentan finalizat.  

”La plaja Modern, primăria municipiului Constanța împreună cu un agent economic lucrează de o perioadă de timp la amenajarea unei zone de agrement. Sunt incluse zone de fitness locuri de joacă pentru copii dar și spațiu de relaxare pentru părinți sau pentru persoanele în vârstă care ajung acolo. Toată acțiunea repectivă este încă în desfășurare. Nu a fost finalizată, urmează ca și spațiile verzi să fie amenajate. Așadar este vorba despre o zonă aflată încă în lucru”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.