Proiectul privind stabilirea taxelor şi impozitelor pentru anul 2021, în consultare publică: sunt eliminate două biruri, dar creşte impozitul pentru cei care au mai multe maşini

0
794

Primăria Municipiului Constanța a publicat recent la secțiunea de informare și consultare publică proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2021. Pentru anul următor se elimină două taxe, se mărește impozitul pe mijlocul de transport, se introduc noi modele de cereri și vor fi redenumite mai multe taxe.

Având în vedere propunerile Directiei Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei municipiului Constanta formulate ca urmare a modificărilor intervenite în legislatia specifică, sunt operate următoarele modificări astfel: a) se elimină „taxa pentru eliberare aviz traseu”, implicit modelul avizului şi al cererii de eliberare aviz traseu; b) se elimină „taxa eliberare autorizaţie de transport şi a copiei conforme a autorizatiei de transportn; c) se redenumeşte „taxa pentru reînnoirea autorizatiei pentru transport persoane în regim de taxi şi autorizatiei pentru transport bunuri în regim de taxi”, în „taxa pentru vizarea autorizatiei pentru transport persoane in regim de taxi şi autorizatiei pentru transport bunuri în regim de taxi “; d) se redenumeşte „taxa pentru reînnoirea autorizatiei taxi, eliberarea autorizatiei taxi în urma transferului şi eliberarea autorizatiei taxi la schimbarea de maşină” în „taxa pentru prelungirea autorizatiei taxi”; e) denumirea cap. „Taxe pentru transport persoane în regim de Inchiriere” se schimbă în „Taxe pentru serviciul de închiriere (Serviciul de transport public realizat de operatori economici autorizati care pun la dispozitia unor clienti autoturisme fără conducător auto)”; se elimină din cadrul capitolului „taxa pentru transport persoane in regim de inchiriere” f) se introduc noi modele de cereri.

Totodată, impozitul pe mijloace de transport, stabilit în condiţiile legii, se majorează în baza art. 489 alin. (1) din Codul fiscal, în cazul contribuabililor persoane fizice care deţin în proprietate sau folosinţă două sau mai multe vehicule. Din perspectiva impactului financiar, propunerea anterior menţionată are ca efect o creştere cu 1.589.021 lei a veniturilor proprii ale bugetului local calculat în baza datelor existente în evidenţa Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa, după cum urmează: 13.771 persoane fizice au în proprietate sau folosinţă 2 mijloace de transport; 5.666 persoane fizice au în proprietate sau folosinţă 3 sau mai multe mijloace de transport.

Celelalte reglementări cu privire la impozitele şi taxele locale aferente anului 2020 se vor menţine şi în anul 2021.

Pentru alte detalii legate de taxele şi impozitele pe care le vom avea de achitat începând cu 2012, vă invităm să consultaţi DOCUMENTUL INTEGRAL accesând următorul link:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/de-interes-public—legea-52-2003/transparen%C8%9B%C4%83-decizional%C4%83/proiect-hcl_forma-consolidata-la-data-de-08-12-2020.pdf?sfvrsn=4

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.