PSD, în derivă: Ciolacu, aşteptat la Constanţa, să facă ordine în listele de candidaţi pentru Parlament

0
1199

Situaţie delicată pentru PSD la aceste alegeri parlamentare. Social-democraţii nu mai au siguranţa că vor câştiga la fel de multe mandate ca în 2016, aşa că lupta internă pentru desemnarea candidaţilor pe locuri eligibile este acerbă.

La Constanţa, se vehiculează tot mai mult că prima pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor va fi Cristina Dumitrache, în timp ce tatăl acesteia, Ion Dumitrache, nu mai apare în discuţii pentru candidatură. Tot la Cameră, pentru locurile 2 şi 3 se vehiculează George Vişan, respectiv Radu Babuş. Ordinea pe listă nu este însă finală, pentru că, evident, există multe nemulţumiri şi tabere care l-au contactat pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, să vină la Constanţa, pentru a face ordine în organizaţie!

„Nu ştim câte locuri mai prindem în Parlament. Am pierdut localele, de trei alegeri încoace tot pierdem, dar conducerea, după cum vedeţi tot aia rămâne. În alte judeţe cei care au pierdut au fost înlocuiţi. Poate e cazul şi la Constanţa”, a declarat un parlamentar în funcţie, care a dorit să nu îi fie făcut public numele.

Revenind la numele vehiculate pentru lista de candidaţi, Felix Stroe este o variantă de loc 1 pentru Senat, lucru care însă îl nemulţumeşte pe Liviu Brăiloiu, în timp ce nici Nicolae Moga nu se simte confortabil în contextul dat.

Cât despre varianta ca Decebal Făgădău să fie pe un loc onorabil la Cameră sau la Senat, să facem un exerciţiu de logică: cine să îl susţină, de la judeţ, când una din instituţiile subordonate acestuia la primărie (RAEDPP) nu a ezitat să deranjeze afacerile unor social-democraţi de frunte ai partidului?

Între timp, pregătiţi-vă pocorn şi seminţe: se pare că vine Ciolacu la Constanţa!

De precizat că şi în judeţul vecin, Tulcea, situaţia este la fel de incertă şi tensionată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.