PSD Constanţa, în fierbere: toţi vor să candideze la Parlament, în frunte cu Stroe şi familia Dumitrache

1
3586
Ion Dumitrache, preşedintele PSD Constanţa - Organizaţia Municipală

Nici bine nu s-au încheiat alegerile locale, că a şi început vânzoleala pentru stabilirea candidaţilor pentru Parlamentul României. USR a lansat deja sloganul cu care va merge în campania pentru scrutinul din decembrie – “O Românie fără hoţie”, afişat la imaginile de profil de pe Facebook ale membrilor şi susţinătorilor acestui partid; PLUS Constanţa a făcut publice numele celor desemnaţi pentru eventuale candidaturi, în timp ce PNL şi PSD par să fie un pic “pe pauză”.

La PNL Constanţa, aparenta pauză are o logică. Liberalii au câştigat la locale multă bătaie de cap – funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (Mihai Lupu) şi Primăria Constanţa (Vergil Chiţac), iar în momentul de faţă se duc negocieri pentru crearea majorităţilor în CJC, respectiv în CLM.

La PMP, deşi se pregătea o candidatură a Elenei Băsescu pe lista de la Constanţa, posibil să se reconsidere această oportunitate, având în vedere scorul local. În privinţa Pro România, în ciuda rezultatului slab, este aproape sigur că Mircea Dobre va candida pentru încă un mandat de parlamentar.

Însă, de departe, cea mai amuzantă situaţie este la PSD Constanţa. Cu toate că unii dădeau din pinteni să schimbe conducerea judeţeană (Felix Stroe) şi pe cea municipal (Decebal Făgădău), momentan un astfel de verdict întârzie. Pe cine să pună pesediştii la conducerea organizaţiei… pe cine? Până la o eventuală decizie în acest sens, la PSD Constanţa au început discuţiile pentru conturarea listei de candidaţi pentru Parlament, iar lista este, în ciuda înfrângerii de la locale, lungă şi plină de surprize! Pe lângă parlamentarii actuali, care îşi doresc încă un mandat (deşi unii dintre ei nu s-au remarcat cu nimic în ultimii ani!) – Nicolae Moga, Liviu Brăiloiu, Ştefan Mihu (senatori), Cristina Dumitrache, Radu Babuş, George Vişan – apar în discuţiile de la partid şi Felix Stroe, Decebal Făgădău, Lucian Lungoci, Horia Ţuţuianu şi… surprize, surprize!, Ion Dumitrache (tatăl Cristinei Dumitrache). Toate aceste nume de „doritori” au fost confirmate chiar de către unul din parlamentarii actuali, cu menţiunea că lista continuă.

Revenind la PNL, Bogdan Huţucă îşi doreşte încă un mandat în Parlamentul României, iar alţi posibili candidaţi sunt: actualul prefect George Niculescu, Marian Cruşoveanu, Bogdan Bola.

Alexandra CUCU

1 COMENTARIU

  1. Nicolae Moga si Liviu Brăiloiu nu mai au nicio credibilitate! Astia sunt ,,gladiatorii” lui Radu Mazare, Niocusor Constaantinescu si Strutinschi. Daca raman, PSD la C-ta pierde alti multi candidati mult mai credibili. Astia chiar nu merita! Nici inainte nu meritau..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.