VIDEO. Cazul fetiţei care a înghiţit o monedă: rezultatul testării de la clinica Heka, pentru COVID-19, contrazis de alte două laboratoare

0
8414

După ce o mamă din satul Schitu, comuna Costinești, a reclamat că a fost ținută, duminică noapte, patru ore în ambulanță, deoarece tocmai fusese confirmată cu COVID-19, iar medicii refuzau să îi trateze fetița, care înghițise o monedă, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a demarat o anchetă internă. Reprezentanții unității medicale au susținut, ieri, că nimic din ce spune mama nu este adevărat.

Luni, 05.10.2020, o mamă din satul Schitu, comuna Costinești, a reclamat că, duminică noapte, și medicii Spitalului Municipal Medgidia și cei ai Spitalului Clinic Județean de Urgență (S.C.J.U.) Constanța au refuzat să îi trataze fetița, care înghițise o monedă, deoarece ea fusese confirmată ca infectată cu virusul SARS-CoV-2. După patru ore în care cele două ar fi stat, în fața S.C.J.U., în ambulanța care le transportase la cele două unități medicale, micuța a fost tratată în Unitatea de Primiri Urgențe și doar după foarte multe rugăminți i s-ar fi făcut și o ecografie abdominală.

„Și Spitalul Județean Constanța a refuzat să mă primească, deoarece eu eram testată pozitiv. De la 00.30 noapte și până la 03.30 am stat în ambulanță, în fața Spitalului Județean, și ne rugam cu toții de medicii de la Spitalul Județean să ne primească, dar dânșii tot refuzau. Am sunat la D.S.P. (Direcția de Sănătate Publică Constanța – n.r.) și într-un final am fost primiți dimineața la 04.30. Medicul din Urgența Constanța nu ne-a văzut (a refuzat), i-au făcut o radiografie fetiței și eu am cerut să îi facă un eco, dar dânsa a refuzat. M-am rugat de asistentă de trei ori să îi spună doamnei doctor ca eu nu pot ieși din casă și am nevoie de un eco pentru copil, dar doamna doctor a spus că trebuie sa îi fac investigații la privat. Am sunat la D.S.P. și într-un final i-au făcut și un eco copilului“, ne-a declarat mama micuței de 3 ani.

Analizele de la Heka

În urma anchetei interne desfășurate, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susțin, însă, că aceste lucruri reclamate nu sunt adevărate. Cele două ar fi ajuns la S.C.J.U. cu câteva minute înainte de a fi micuța primită în Unitatea de Primiri Urgențe (ora 03.33, conform fișei de înregistrare), iar mama nu ar fi stat în ambulanță, ci în camera de izolare, cât timp fetița a fost consultată și s-au făcut analizele necesare, inclusiv ecografia. Micuței i s-ar fi acordat imediat asistență medicală de urgență, pentru o presupusă ingestie de corp străin, medicul de gardă nu ar fi refuzat consultul și tratarea fetiței, deoarece mama era confirmată cu COVID-19, iar în mai puțin de oră, după o radiografie și o ecografie abdominală, cele două ar fi plecat sănătoase acasă, potrivit purtătorului de cuvânt al S.C.J.U. Constanța, Crina Kibedi.

Rămâne de văzut ce vor declara reprezentanții Spitalului Municipal Medgidia și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Între timp, mama fetiței a mai făcut două teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, unul la Spitalul Municipal Medgidia și altul la Laboratorul Regina Maria de la Delfinariu, iar ambele sunt negative, contrazicând rezultatul testării de la Laboratul de analize medicale al Heka Hospital. Cu toate acestea, Direcția de Sănătate Publică Constanța nu ar fi de acord cu ieșirea acesteia din izolare.

„Duminică (04.10.2020 – n.r.) am recoltat alte două teste la diferite clinici care au ieșit negative, toată familia ne simțim bine. Acum D.S.P. nu vrea să mă scoată din izolare, mă ceartă că de ce mi-am mai făcut două teste“, susține doamna din Costinești.

Vom reveni cu informații.

Valentin ISPAS

Foto/Video: Vlaicu Alexandra Mădălina Izaura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.