Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, despre certificatul verde în biserici: „Care este relevanța lui în slujbă, cu ce ajută?”

0
637
Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului
Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

Certificatul verde a fost introdus ca fiind obligatoriu pentru întrarea în mall-uri, restaurante, diverse supermarket-uri. Acest document devine valabil după 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; totodată, la un test antigen negativ, certificatul verde devine valabil pentru un interval de 24 de de ore, iar la un test PCR va fi valabil 72 de ore, iar daca v-ați vindecat recent de Covid-19 și au trecut cel puțin 15 zile de la momentul în care ați fost confirmat ca fiind infectat, termenul de valabilitate al documentului este de 180 de zile de la primul test pozitiv.

În cursul zilei de joi, 2 decembrie, la nivel guvernamental s-a pus în discuţie introducerea certificatului verde și pentru accesul în biserici. În acest context, a avut loc o întâlnire între oficialități cu reprezentanții cultelor din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru culte, fiind discutată o posibilă întroducere a certificatului verde în biserici.

Referitor la acest subiect, a transmis un punct de vedere IPS Teodosie; la fel, şi preotul Eugen Tănănescu a comentat, declarând pentru Focus Press: „Care este relevanța certificatului verde în raport cu cultele, la ce ajută acest certificat verde – asta este întrebarea, să ne explice guvernul sau parlamentul, cum ajuta certificatul verde situația cultelor. Din ce am înțeles noi până acum, certificatul verde, adică vaccinarea, că despre asta este vorba, atestă faptul că dezvoltăm niște anticorpi ca să nu ajungem într-o situatie gravă la spital. Care este relevanța certificatului verde la slujbă, cu ce ajută? Cu nimic! Care e argumentul? Bineînțeles că noi îi sfătuim pe credincioși să respecte măsurile sanitare care sunt puse în vigoare, să țină legatura cu medicii personali, să aplice măsurile medicale fiindcă este o chestiune medicală. Eu nu înțeleg care e relevanța certificatului verde la muncă, fiindcă infectarea tot funcționează. Daca poți să circuli doar cu certificatul verde în avion, cum de a ajuns tulpina aceasta nouă Omicron să se răspândească, cum, dacă doar vacinații pot călători? Asta înseamnă că e mai rău cu certificatul verde”.

De precizat că tot joi, după discuţiile dintre oficialităţi şi reprezentanţii cultelor, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că nu se pune problema în Guvern să se condiționeze intrarea în Biserică de prezentarea certificatului verde.

Andriana MAKRI

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.