PUZ-ul din zona Flămânda inițiat de Stila Goșu, contestat. O constănțeancă susține că nu este respectat regimul de înălțime

0
2433

În municipiul Constanța construcțiile continuă, iar acolo unde limita de înălțime maximă este de două etaje, investitorii doresc să ridice imobile mai mari. Acesta este și cazul lui Stila Goșu, care vizează construirea unui bloc de patru etaje în zona Flămânda. Însă, nu toată lumea este de acord cu aceste aspect, astfel constănțenii și-au exprimat dezacordul în ceea ce privește PUZ-ul.

Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcţiunea amplasamentului, înălţimea maximă admisă, procentul de ocupare a terenului 3 (P.O.T.), coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioara ale parcelei. Imobilul ce a generat P.U.Z. este proprietatea privată a Goșu Stila, persoană fizică. La începutul verii, Goșu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu tehnic de prezentare pentru stabilirea planului urbanisc zonal în zona în care vrea să investească. Mai apoi PUZ-ul a intrat în consultare publică, iar constănțenii au fost invitați să își dea cu părerea și au fost primite sesizări.

În data de 04.06.2020 beneficiarul a demarat procedura informării şi consultării publicului privind Planul Urbanistic Zonal – “delimitat de str. Ion Lahovari, str. Flămânda, al. Panselei şi terenul identiflcat cu I.E. 211047”, depunând anuntul de intentie şi planul cu numerele poştale în vederea notificării proprietarilor din zona de studiu. Au fost emise 16 notificări, iar pe parcursul procesului de informare și consultare publică a fost primită o sesizare care vizează reglementările propuse.

Zeicu Constanța Olga este cea care își transmite dezacordul fată de propunerile PUZ, flind contestată, prin adresa pe care a trimis-o, creşterea regimului de înălțime pentru viitorul imobil, având în vedere că este o zonă de case nou construite și depăşeşte regimul de înălțime actual al zonei (P+1+M), fără a ține cont de arhitectura zonei. Elaboratorul PUZ-ului a răspuns sesizării primite și menționează că propunerile vizează o dezvoltare coerentă și unitară a zonei vizând creșterea regimului de înălțime la maximum 18 metri în care se pot încadra patru niveluri. În răspunsul formulat se mai menționează că propunerile prezentei documentații au ca scop și reconfigurarea circulațiilor în zonă, amenajarea de parcări publice și amenajarea de spații verzi.

Ce dorește beneficiarul să construiască

Terenul de 5906 mp ce a generat documentația, face parte din intravilanul Municipiului Constanța, situat în zona central a orasului, având în vecinătate Spitalul Judetean Constanța, Parcul Tomis 2 si legătura facilă cu arterele importante de circulatie de la nivelul municipiului, Bulevardul Tomis la est, Bd. Mamaia la sud si Bd. Al. Lăpușneanu la vest față de zona studiata.

Conform extraselor de carte funciară si a actelor de proprietate, terenul se află în categoria de folosință curți-construcții, fiind liber de construcții. Anterior terenul dispunea de 3 corpuri de constructie ce au fost supuse desfintarii. Beneficiarul investiției dorește realizarea unui imobil cu 4 niveluri, de o înălțime maximă de 18,00 metri, adăpostind funcțiunea de locuire colectiva, ce permite dezvoltarea funcțiunilor complementare locuirii, la nivelul parterului/ nivelurilor inferioare (subsol, demisol, mezanin (dupa caz) ale constructiei.

Planul urbanistic zonal va stabili, în baza analizei contextului social, cultural istoric, urbanistic și arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcțiunea zonei, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise.

Stila Goșu este cunoscut ca un scandalagiu în orașul de la malul mării, el fiind condamnat pentru șantaj și loviri sau alte violențe, spălare de bani, și cea mai nouă condamnare pronunțată în 2019 – pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.