RAEDPP vrea înapoi toaleta publică din Parcul Tomis II, transformată în cafenea

0
2949

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța a trimis o notificare S.C. Prodex General S.R.L., pentru a preda spațiul închiriat, de pe Bulevardul Tomis, zona Parc Tomis II. Mai precis, fosta toaletă publică transformată în Ventura Cafe.

În urma unor controale cu privire la respectarea clauzelor prevăzute în contractele aflate în derulare, care au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații cu diverse destinații, din Constanța, aflate în administrarea sa, R.A.E.D.P.P. a constatat că, în cazul celui situat pe Bulevardul Tomis – zona Parc Tomis II, societatea asociată a încălcat termenii contractuali, drept pentru care regia a demarat procedurile în vederea rezilierii contractului.

Mai precis, în cadrul asocierii, R.A.E.D.P.P. Constanța a pus la dispoziție grupul sanitar amplasat în parc, în timp ce societatea în cauză a fost obligată să exploateze, să întrețină, să modernizeze și să asigure funcționarea toaletei publice, precum și să construiască și să exploateze un spațiu comercial, realizat prin extindere. Nerespectând partea sa din contract, asociatul nu a pus în funcțiune grupul sanitar și, conform programului de funcționare stipulat în contract, nu a exploatat spațiul comercial conform înțelegerii părților, nu a depus situațiile financiare anuale în termenele stipulate și nu a executat obligațiile de plată în termenele prevăzute.

„Este vorba despre un contract de asociere încheiat în anul 1999, pentru o perioadă de 20 de ani, dar care a fost prelungit în 2019. În urma verificărilor pe care le-am dispus, am constatat încălcări grave ale angajamentului contractual. În consecință, astăzi (vineri, 26 februarie a.c. – n.r.) am trimis notificările de reziliere ale contractului prin executor judecătoresc, atât la sediul social, cât și la imobilul obiectiv al asocierii. Întreaga clădire, alcătuită din grupul sanitar și spațiul comercial edificat peste acesta vor trece în proprietatea regiei, conform clauzelor prevăzute în contract, urmând să organizăm licitație publică pentru închirierea eficientă a sa, astfel încât să putem face pași importanți în asigurarea echilibrului financiar al regiei“, a declarat directorul general interimar al R.A.E.D.P.P. Constanța, Stere Hira.

Acesta a precizat și faptul că, dacă firma nu va preda spațiul în 30 de zile, conform notificărilor, în cazul în care litigiul nu se va rezolva pe cale amiabilă, R.A.E.D.P.P. se va adresa instanței de judecată. Lucru care probabil se va și întâmpla, firma care exploatează spațiul nefiind deloc străină de instanțele de judecată constănțene, având pe rol, din 2017 și până în prezent, destule dosare.

Fosta toaletă publică transformată în Ventura Cafe este exploatată de Prodex General S.R.L. și plătește regiei 200 de euro, lunar.

Firma cu sediul social pe Bulevardul Ferdinand din Constanța are ca asociați pe Lucica și Tiberiu Găneșanu. În 2019, a realizat o cifră netă de afaceri de peste 3 milioane de lei și un profit de mai bine de 650.000 de lei, având doar trei angajați. În prezent, sereleul are ca principal domeniu de activitate „comerțul cu ridicata nespecializat

Potrivit unor surse, Prodex General ar fi reușit să intabuleze spațiul aflat în administrarea regiei, pe parcursul celor 20 de ani de exploatare. Rămâne de văzut, dacă R.A.E.D.P.P. va demara cercetări și în acest sens și dacă se confirmă informația, care ar putea fi obiectul unui dosar penal.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.