Rareș Bogdan nu înțelege de ce specialiștii au decis să închidă parcurile după ora 23.00: “Ce se transmite noaptea în parc?”

0
305
Rareș Bogdan

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a avut, zilele acestea, mai multe intervenţii televizate, în cadrul cărora a comentat măsurile din această perioadă, restricţiile adoptate de guvernanţi. El a comentat, printre altele, că nu înțelege de ce specialiștii au decis închiderea parcurilor după ora 23.00, având în vedere că vremea răcoroasă nu le mai permite oamenilor să tranziteze acele zonela ore târzii.

Contactat de Focus Press, Rareș Bogdan a nuanţat declaraţia sa, afirmând că nu însemnă că nu este bună această măsură, doar că nu o înțelege: ”Eu nu înțeleg de ce trebuie închise parcurile la ora 23.00. Domnii specialiști care au luat această decizie trebuie să exemplifice de ce au luat această decizie. Colegii mei au pus în aplicare această decizie. Recomandările vin de la specialiști, medici și așa mai departe, din care fac parte oameni din toate spectrele și partide politice. Ce se transmite noaptea în parc? Dacă era vară, dar nici atunci nu cred că se strângea foarte multă lume la o oră atât de târzie”, a spus Rareș Bogdan.

Potrivit Hotărârii 52, este obligatoriu purtarea măștii de protecție, închiderea magazinelor după ora 21.00, restricții de circulație, pe baza de declarație pe proprie răspundere, în intervalul 23.00-5.00, închiderea unităților de învățământ, închiderea parcurilor etc. (vezi AICI)

Rareş Bogdan a comentat şi măsurile luate de edilii orașelor din România, în ceea ce privește piețele agroalimentare, care de luni, 9 noiembrie a.c., au fost închise temporar, timp de 14 zile.

Acesta l-a dat drept exemplu pe Ilie Bolojan, edilul Oradei, care a luat decizia de a desființa geamurile, ușile și un perete mobil, fiind singurul care a făcut piețe mobile în toate cartierele din Oradea, pe bani europeni.

”A luat această decizie pentru ca producătorii locali, comercianții să își poată vinde produsele în piețe și aici mă refer la cărnuri, lactate, pentru că vine sezonul acestora”, a mai spus Rareș Bogdan.

Europarlamentarul de părere că producătorii locali trebuie ajutați pentru că marile lanțuri de magazine nu le iau întotdeauna toate produsele pentru a fi puse în vânzare, ori dacă le iau, le iau cu sincope.

”Ei nu mai pot vinde în spațiile pe care le au, ci primăriile trebuie să le asigure spații conforme, în zone în care nu sunt închise. Este o conlucrate între primării, administrațiile locale și administrația centrală pentru că eu înțeleg, este foarte important și prioritar să fie oprită răspândirea virusul Sars-Cov-2, este clar, protejarea vieții cetățeniilor, dar trebuie să găsim soluții pentru ca economia să nu moară, iar pentru asta sunt absolut convins că prin conlucrate, Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Agriculturii cu administrațiile locale, indiferent de culoarea politică, se vor găsi aceste soluții”, a mai spus Rareș Bogdan.

În plus, acesta este de părere că cei ce trebuie să aibă prioritate într-o astfel de situație sunt producătorii de carne, lactate și legume, pe când vânzptorii de fructe precum banane, avocado etc., ar fi bine să înțeleagă că astfel de produse se găsesc și în supermarketuri.

Rareș Bogdan a mai ținut să sublinieze că cetățenii ar trebui să înțeleagă că în alte orașe ale altor țări precum Italia, Spania, Franţa, Belgia restricțiile sunt mult mai aspre.

”Eu am stat o lună după alegerile locale la Bruxelles și vreau să vă spun că restricțiile sunt mult mai dure decât cele instaurate în România. Absolut toate restaurantele, cafenelele sunt închise. Așa și la Paris. Deci nu este doar moftul guvernului liberal, așa cum susțin reprezentanți ai altor partide politice, că PNL vrea să distrugă economia țării, pentru că nu este așa”, a conchis Rareş Bogdan.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.