Răspunsul conducerii ISJ către părinții elevilor de la Școala 38, care nu vor ca aceștia să fie mutați în clădiri aparținând altor instituții de învățământ

0
1047

Părinții elevilor de la Școala nr.38 din Constanța au protestat, vineri, în fața unității de învățământ, ca urmare a deciziei conducerii acesteia de a muta elevii în alte unități școlare, timp de câteva luni, dat fiind că școala lor se află încă în renovare. Aceste nemulțumiri au fost aduse la cunoștință și inspectorului școlar general, Sorin Mihai.

Directorul ISJ Constanța, Sorin Mihai, a precizat că, potrivit estimărilor, lucrările la Școala Gimnazială Nr. 38 ‘Dimitrie Cantemir Constanța’ se vor desfășura pe o perioadă de circa 18 luni, timp în care elevii vor studia în săli de clasă din incinta Liceului Teoretic Decebal.

”Prin Adresa Nr. 1048/31.08.2021, doamna profesoară Iris Sarchizian, director al unității de învățământ, ne-a adus la cunoștință faptul că la data începerii școlii va avea numai 7 săli de curs la dispoziție, ca urmare a reabilitării demarate de Primăria Constanța printr-un proiect cu durată de 18 luni. Prin aceeași adresă, ne comunica și că pe măsură finalizării lucrărilor de reabilitare urmează a fi puse la dispoziția școlii și alte spații.

Propunerea doamnei directoare a fost aceea de a începe anul școlar cu prezență fizică în cele 7 săli de curs și cu activitate de învățare on-line pentru celelalte clase.

În urma analizei făcute la nivelul Inspectoratului Școlar județean Constanța, s-a considerat că este necesar să ținem cont de recomandările Ministerului Educației, urmărindu-se interesul superior al elevului. Prin adresa înregistrată la IȘJ Constanța cu nr. 1048/01.09.2021, am recomandat unității de învățământ să reconsidere varianta propusă, punându-i la dispoziție oportunități de utilizare a spațiilor disponibile în alte unități școlare, unele aflate în proximitatea Școlii Gimnaziale Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța.

Considerăm că activitatea de învățare cu prezență fizică și-a dovedit avantajele și este de preferat celei în sistem on-line și ne exprimăm speranța că hotărârea consiliului de administrație al unității de învățământ va identifica soluția optimă.

Ne manifestăm disponibilitatea de a menține un dialog deschis și constructiv cu toți actorii și partenerii educaționali. Decizia îi aparține unității de învățământ.

Am discutat cu doamna directoare a Liceului Teoretic Decebal, aflat în proximitate, care poate pune dispoziție toate sălile de curs de care este nevoie.

Decizia noastră s-a bazat și pe numeroasele petiții înregistrate la nivelul IȘJ, venite din partea părinților, care solicitau ca activitatea de învățare să nu fie în sistem on-line. Au fost depuse și la nivelul unității de învățământ.

Către Liceul Decebal nu cred că se pune problema deplasării cu transport școlar. Discuția a avut loc astăzi (03.09.2021) și a adus noi informații față de cele furnizate în discuția anterioară. Analiza doamnei directoare a liceului ne va fi pusă la dispoziție în cursul acestei zile. Sunt și răspunsuri la diferite întrebări ale colegilor”, a precizat Sorin Mihai,directorul ISJ Constanța.

De precizat că Școala Generală nr. 38 ”Dimitrie Cantemir” nu este singura în această situație. Recent, cotidianul ”Focus Press” a publicat un articol cu privire la situația Școlii Generale nr. 30, care are un număr de peste 1400 de elevi, dar care nu dispune de suficiente săli de clasă pentru aceștia, motiv pentru care a cerut municipalității, în baza unei hotărâri de consiliu local din 2017, să li se suplimenteze numărul sălilor de clasă.

Vom reveni!

D.A.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.