Răsturnare de situație la licitația pentru PUZ-ul Portului Constanța: ce firmă a pus mâna pe contract

0
2567

Răsturnare de situație privind atribuirea contractului privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Portului Constanța. În urma analizării contestației depusă de firma declarată necâștigătoare, rolurile s-au inversat, astfel încât societatea care a pierdut, inițial, această licitație, în cele din urmă a pus mâna pe un contract de 5 milioane de lei.

Așa cum am mai precizat și anterior, pe același subiect, la finele anului trecut, mai exact pe data de 13 decembrie 2019, prin anunțul de participare, simplificat, publicat pe e-licitatie.ro, CN APMC a inițiat procedura de achiziție având ca obiect atribuirea contractului de servicii pentru „Elaborare P.U.Z. Port Constanța – Zona Midia și actualizare P.U.Z. Portul Constanța – Zona Constanța – Lotul 1”. Termenul limită de depunere a ofertelor în SEAP a fost 27.01.2020. Mai departe, analiza ofertelor s-a desfășurat în intervalul 28 ianuarie – 14 mai 2020, când a fost întocmit și raportul procedurii de achiziție.

Au fost depuse mai multe oferte, iar câștigătoare a fost desemnată asocierea Project Resolv Consulting SRL – Row Studio SRL.

La aceeași licitație a mai participat, pe lângă alte firme, și SC Synergetics Corporation SRL, bine-cunoscută  pentru lucrări similare, în mai multe colțuri ale țării. În acest moment, societatea are în derulare încă două proiecte în județiul Constanța, și anume: actualizare Plan Urbanistic General Mihail Kogalniceanu și actualizare Plan Urbanistic General Eforie.

 Așa cum precizam, Synergetics Corporation a fost declarată, inițial, necâștigătoare, motiv pentru care a solicitat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) anularea proceselor verbale de evaluare a ofertelor, precum și anularea întregului raport de procedură.

Pe data de 25 iunie, Consiliul a admis contestația, totodată a dispus reevaluarea ofertei contestatorului, prin recalcularea punctajului primit inițial. Astfel încât cele două societăți și-au schimbat rolurile între ele. Următorul pas a fost contestația formulată de Project Resolv Consulting, cea care a câștigat inițial, dar a fost declarată necâștigătoare în urma reanalizării ofertelor.

Project Resolv Consulting, în Row Studio au formulat plângere, pe data de 13 iulie a.c. împotriva deciziei CNSC, solicitând modificarea acesteia precum și suspendarea procedurii de achiziție.

La Curtea de Apel Constanța – secția ”Contencios administrativ” – plângerea a fost respinsă ca nefondată, decizia fiind definitivă. Altfel spus, Synergetics Corporation a pus mâna pe unul dintre cele mai complexe proiecte din zonă,  motiv pentru care și procedura de atribuire a fost împărțită în două loturi: ”Elaborare P.U.Z. Port Constanța – Zona Midia”, a cărui valoare se ridică la circa 885.000 lei, iar cel de-al doilea: ”actualizare P.U.Z. Portul Constanța – Zona Constanța”,  fiind evaluat la 4.225.693 de lei.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.