Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică: „Vaccinarea nu va opri valul 3 al pandemiei”

0
272
Răzvan Cherecheș - Foto: PressOne

Valul al 3-lea de infectări cu virusul SARS-CoV-2 nu va fi oprit de vaccinarea de primăvară, susține profesorul de Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș. Tot acesta a afirmat că abia în toamnă, în eventualitatea apariției unui nou val, putem vorbi de protecția oferită de vaccin.

Procentul celor imunizați este încă mic și nu se poate vorbi de un efect semnificativ, susține Cherecheș.

“Există numeroase studii care arată că în rândul persoanleor care s-au imunizat s-a observat o scădere masivă a incidenței infectărilor. Pe de altă parte, din cauza ritmului de vaccinare, care în România este dat de alimentarea cu stocurile trimise de Uniunea Europeană, vacinarea nu va contribui semnificativ la reducerea infectărilor din valului 3 . Vaccinarea va contribui doar la reducerea valului 4 din toamnă, pentru că atunci vom avea suficient de multe persoane imunizate și ele vor face diferența. În valul 3 și în următoarele 2 luni vaccinarea nu va face differența, dar ajută, pentru că trebuie să înțelegem procesul ca pe un maraton”, a declarat specialistul, în direct la Realitatea Plus.

De precizat că actualmente ne confruntăm cu cel de-al treilea val, primul fiind exact în urmă cu un an, când a fost decretată Stare de Urgentă la nivel național.

Maria VASEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.