Reabilitarea Teatrului de Vară se lasă aşteptată. Licitația a ajuns abia în faza de deschidere a ofertelor

0
356

Administrația județeană se chinuie de aproape doi ani să reabiliteze Teatrul de Vară din Mamaia. Acesta a fost lăsat în paragină, iar unde odată urcau nume mari pe scenă acum cresc buruieni. De mai bine de o lună a fost lansată pentru a doua oară licitația pentru proiectul “Reabilitare şi modernizare Teatru de vară Mamaia”. Deși, anul trecut, la prima licitație s-a înscris o singură firmă, serviciul achiziţii a considerat, după 8 luni, că nu îndeplineşte condiţiile, drept pentru care oferta a fost respinsă iar licitația s-a anulat. Acum, la începutul lunii septembrie licitația a ajuns în faza de deschidere a ofertelor.

Constănțenii vor să se bucure din nou de spectacolele de la Teatrul de Vară. Locația care poate găzdui 1100 de spectatori, zace în paragină de ani de zile. Consiliul Județean a făcut demersuri pentru reabilitaterea teatrului, iar obiectivul general al investiţiei se referă la exploatarea potenţialului turistic valoros şi incontestabil prin revitalizarea spaţiului cultural din staţiunea Mamaia. Prin realizarea acestei investiţii de reabilitare şi modernizare a Teatrului de Vară Mamaia se vor asigura condiţii corespunzătoare în vederea desfăşurării activităţilor culturale pe perioada estivală, acest lucru creând şi o afluenţă mai mare a turiştilor pe litoralul românesc. Valoarea estimată a contractului este de 4.034.222,27 lei fără TVA.

Corpurile de clădire C1 cu regim de înălţime Sp+P+1Ep cu destinaţia de constructie administrativ-culturală (teatru de vară) şi C2 cu regim de înăltime P+Ep cu destinaţia de constructie administrativ-culturală (galerii de artă) îşi păstrează destinaţia inițială aşa cum a fost dată în folosinţă în anul 1963. Realizată cu materiale, tehnologii si conceptii arhitecturale din perioada mentionată anterior, clădirea a acumulat în timp un grad avansat de uzură fizică şi rnorală, iar în prezent nu poate fi utilizată datorită degradării. Pe amplasament vor fi reamenajate aleile pietonale, alei de acces auto şi parcajele pentru autovehicule, dintre care 2 vor fi pentru persoanele cu handicap locomotor. Apele pluviale de pe platforme şi trotuare vor fi dirijate către spaţiiie verzi.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, este extrem de supărat pe această chestiune și susține că licitația a juns în faza de deschidere a ofertelor. „Băieții ăia de la licitații care tot blochează licitația pentru proiectul de reabilitare a Teatrului de Vară abia au terminat studiul DUA (dacă se califică sau nu firmele) și acum încep să deschidă oferta tehnică. Trei asocieri de firme s-au înscris pentru preluarea proiectului”, a precizat Claudiu Palaz.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.