Reconstruirea Stadionului Farul costă peste 736 de milioane de lei

2
3260

La conferința ocazionată de fuziunea FC Farul cu FC Viitorul, primarul Vergil Chițac anunța că va fi continuat proiectul de reconstruire al Stadionului Farul. Potrivit studiului de fezabilitate ce va fi votat miercuri, 13 octombrie a.c., de către consilierii locali, acesta are o valoare de 736.895.318,61 lei, TVA inclus.

La sfârșitul lunii iunie a.c., primarul Vergil Chițac anunța, cu ocazia fuziunii FC Farul cu FC Viitorul, că noua echipă va beneficia de un stadion nou, cândva, căci va fi continua proiectul de reconstruire al Stadionului Farul.

Studiul de fezabilitate necesar urma să fie finalizat în două luni, urmând ca apoi Compania Națională de Investiții să facă proiectul și să organizeze licitația pentru lucrări.

Până la urmă SC POPP&Asociații SRL a terminat studiul de fezabilitate, iar acesta va fi votat miercuri, 13 octombrie a.c., de către consilierii locali constănțeni, în ședință extraordinară. În elaborarea documentului, au fost analizate două scenarii posibile ale investiției, proiectantul propunând ca variantă optimă din punct de vedere tehnico-economic demolarea tuturor construcțiilor existente și edificarea altora noi.

Vor fi amenajate stadionul de fotbal „Gheorghe Hagi“ (18.000 de locuri), clasificat categoria IV UEFA, cu un teren de antrenament cu pistă de atletism (opt culoare), vestiare, esplanadă, parcări sub și supraterane. În plus, o arenă de tenis (3.000 de locuri) cu terenuri de antrenament și un centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente.

Ca funcțiuni suplimentare, stadionul va avea săli de antrenament (sub tribuna de est), un centru de conferințe cu opt săli, muzeul clubului, spații comerciale (magazine de suveniruri, articole sportive etc.) și spații de alimentație publică (baruri, cafenele, restaurante etc.).

Valoarea totală a proiectului este de peste 736 de milioane de lei, TVA inclus, din care peste 536 de milioane pentru lucrările de construire.

Valentin ISPAS

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.