DOCUMENT. Primăria Constanța speră ca în patru ani să fie gata Spitalul Municipal Policlinic promis

0
681
Incendiu Spital Boli Infecțioase. FOTO Claboo Media

Zilele trecute, reprezentanții Primăriei Constanța anunțau că a fost semnat contractul de proiectare pentru Spitalul Municipal Policlinic promis, iar acum acesta a fost făcut public pe site-ul administrației locale. El are o durată de patru ani, incluzând asistența tehnică ce va trebui oferită constructorului de către proiectant.

Asocierea de firme formată din Atlas Consulting&Proiect (lider), Tractebel Engineering, Bim Design Consulting și MC General Construct Engineering va primi aproximativ 5,6 milioane de lei, fără TVA, pentru a elabora documentația tehnico-economică aferentă Construirii și dotării Spitalului Municipal Policlinic promis de primarul Vergil Chițac: studiul de prefezabilitate, cel de fezabilitate, proiectul tehnic pentru autorizarea lucrărilor, detaliile de execuție și altele, studiile geotehnic și topografic, pentru utilizarea unor sisteme alternative de eficiență ridicată etc., inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului pe durata lucrărilor de construire.

Noua unitate medicală ar urma să fie edificată în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pe Bulevardul Ferdinand nr. 100.

Firmele au la dispoziție aproximativ un an pentru a preda toate documentele, iar apoi trei ani trebuie să asigure asistență tehnică pe parcursul derulării execuției lucrărilor. Astfel, durata contractului este de patru ani, începând cu data de 7.10.2021, timp în care Primăria speră să finalizeze noul spital din municipiu. Oricum, s-a prevăzut și posibilitatea prelungirii sale, prin act adițional, în funcție de durata lucrărilor de construire.

Reamintim că primarul Constanței a declarat că a fost asigurat că va primi finanțarea necesară pentru construirea unității medicale din Planul Național de Redresare și Reziliență, fapt pentru care asocierea de firme trebuie să țină cont de condițiile impuse de PNRR la elaborarea documentației tehnico-economice.

DOCUMENT:

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.