Albert Mihăilescu, cunoscut ca „regele fraudelor informatice“, a reușit să fure sume mari de bani folosindu-se de o ștampilă falsă. Ploieșteanul a fost condamnat, fiind încarcerat în Penitenciarul Mărgineni. Însă, acesta a depus o contestație în anulare la Tribunalul Dâmbovița, competența fiind declinată către Judecătoria Moreni și, apoi, către Curtea de Apel Constanța. Precizăm că este vorba de un dosar de înșelăciune.
La Curtea de Apel Constanța, dosarul a fost înregistat în data de 23.05.2023, termenul fiind stabilit pentru 16.11.2023.
Așa cum am precizat mai sus, ploieșteanul Abert Mihăilescu este cunoscut ca „regele fraudelor bancare“. Acesta a lucrat, la un moment dat, în domeniul bancar, cunoscând sistemul din interior. Apoi, în baza unei cărți de identitate false, și-a comandat de pe Internet ștampile folosite în domeniul notarial. Și-a făcut o adresă de e-mail, folosind numele real al unui notar, astfel că a reușit să comande toate instrumentele necesare pentru măsluirea documentelor în baza cărora a dat loviturile.
S-a folosit de un model de procură notarială, pe care a aplicat ștampile și timbre false, iar cu documentele în cauză se prezenta la instituțiile bancare. Victimele erau cunoștințe de-ale lui. Știa câți bani au în cont. Spre exemplu, una dintre victime a fost o femeie care a cumpărat o casă de la familia lui Albert. A fost și el prezent la tranzacție, astfel că a aflat toate datele, inclusiv contul bancar. A solicitat băncii, în baza unei procuri falsificate, să transfere în contul lui suma de 32.000 de euro.
Dar acesta este un singur exemplu. De asemenea, el își cumpăra bunuri de lux, precum o mașină Maserati sau pachete turistice, eliberând bilete la ordin fără acoperire. Apoi, autoturismul l-a dat ca gaj pentru a obține un credit bancar.
De asemenea, a intrat în posesia cardului unui bărbat și i-a cheltuit toți banii din cont.
Mihăilescu a fost cercetat și trimis în judecată în mai multe dosare, înregistrate la instanțele din București și Prahova. Și iată că au început să apară condamnările. A fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni, însă mai are dosare pe rol, în care urmează să fie condamnat.
De asemenea, el a depus mai multe acțiuni de contestație în anulare: la Curtea de Apel Ploiești – pentru fraudă informatică, tot la Curtea de Apel Ploiești – într-un dosar de fals informatic și în unul cu obiectul „constituirea unui grup infracţional organizat“. A depus și cereri de revizuire în alte dosare de frauda informatică. Și acestea sunt doat câteva exemple.
Acum, rămâne de văzut ce se întâmplă cu contestația în anulare la Curtea de Apel Constanța, în dosarul de înșelăciune.
Liliana BELCIUG