Un individ din dosarul proxeneților de la Năvodari a cerut să muncească în condiții mai ușoare, pentru că este… bolnav

2
10472
Imagine cu rol ilustrativ

Un individ condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul proxeneților din Năvodari a solicitat modificarea sau încetarea obligațiilor, în sensul de a i se înlocui instituțiile unde să presteze muncă în folosul comunității, pe motiv că este bolnav și că nu are voie să facă efort.

Prin cererea înregistrată la Judecătoria Constanţa, în data de 11.05.2023, Serviciul de Probațiune Constanţa a sesizat judecătorul delegat cu executarea în sensul înlocuirii instituţiilor menţionate în sentinţa penală de condamnare, având în vedere faptul că persoana condamnată a prezentat adeverinţe medicale din care rezultă faptul că prezintă mai multe diagnostice, precum insuficienţă renală cronică, nefroctomie stângă, sindrom tunel carpatin operat, HTA gr. III în tratament, cu recomandările de a evita efortul fizic intens, ortostatismul prelungit, expunerea la intemperii, mişcări bruşte, evitarea mersului pe distanţe lungi. De asemenea, din Fişa de aptitudini nr. 16112/08.05.2023, eliberată de Medicina Muncii, rezultă faptul că persoana supravegheată este aptă condiţionat de muncă, cu recomandările de a evita expunerea la intemperii, mişcări bruşte, mers pe teren accidentat, de a evita efortul fizic intens, ridicatul şi căratul de greutăţi, precum şi ortostatismul prelungit.

Astfel, magistrații Judecătoriei Constanța au dispus, în data de 18 mai, că acesta va executa munca neremunerată în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau în cadrul Primăriei/Consiliului Local Năvodari, întrucât reprezentanții respectivelor instituții au precizat că îi pot oferi persoanei în cauză condițiile necesare de muncă.

„În baza art. 15 lit. d raportat la art. 51 alin. 2 din Legea nr. 253/2013, înlocuiește instituțiile unde condamnatul M.V., va presta munca neremunerată în folosul comunității, aplicată prin Sentința penală nr 1546/18.11.2022, pronunţată de Judecătoria Constanta în Dosar penal nr. 18942/212/2021, rămasă definitivă la data de 28.12.2022, prin neapelare, și va executa munca neremunerată în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau în cadrul Primăriei/Consiliului Local Năvodari, județul Constanţa. Încheierea se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. Definitivă“, potrivit minutei judecătorești.

Este vorba de Vasile M., condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru proxenetism. Urmărirea penală a început în data de 22.04.2021, cu privire la săvârșirea infracțiunii de proxenetism, reținându-se că, începând cu luna martie 2021, trei persoane de sex masculin au înlesnit și determinat, prin folosirea forței fizice, patru femei, între care și minore, să practice prostituția pe raza orașului Năvodari și a municipiului Constanța, în vederea obținerii de foloase patrimoniale.

Detalii aici: Interceptări în dosarul unor proxeneți din Năvodari care băteau minore: “E bine, mă, 25 de milioane toată noaptea?”

Liliana BELCIUG

2 COMENTARII

  1. Cu suspendare? Dar când a folosit forta fizică la femei….nu l-a mai durut nimic? Toti se îmbolnăvesc după. E clar ca o sa mai facă, iar cei ce nu l-au condamnat o să aibă conștiința încărcată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.