Renaște Casa Embiricos! Fostul Palat al Navigației va fi transformat în Incubator de afaceri

0
322

Consilierii locali municipali vor supune votului, în cadrul ședinței de vineri, 26 noiembrie a.c., proiectul de hotărâre ce constă în aprobarea documentației de avizare a lucrărilor în vederea trasformării fostului Palat al Navigației (Casa Embiricos) în Incubator de afaceri.

Concret, este vorba despre proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 262/2019 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Incubator de afaceri Constanța”.

Astfel, Primăria municipiului Constanța face pași concreți pentru reabilitarea Casei Embiciros, monument istoric situat pe strada Nicolae Titulescu, la numărul 13. În luna octombrie a anului curent, municipalitatea a lansat un anunț de achiziție publică pentru modernizarea și transformarea fostului Palat al Navigației în Incubator de afaceri.

Obiectul de investiții „Incubator de afaceri Constanţa” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii Prioritatea de investiţii. Valorea toatală estimată este de 987.2161,97 lei fără TVA. Durata de execuție este de 18 luni de la data emiterii primului ordin de începere a lucrărilor de execuție.

Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui incubator de afaceri sectorial, destinat sectorului industriilor creative, într-un imobil cu regim de înalţime S+P+4E+M, situat în zona Peninsulară a municipiului Constanța, ce îşi propune să devină primul hub regional al comunităţii antreprenoriale angrenată în sectorul industriilor creative din regiunea Sud-Est şi să contribuie la sporirea competitivităţii regionale, la generarea de inovaţii şi la crearea de noi locuri de muncă calificate şi plătite competitiv.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.