Reprezentanții RADET se chinuie de câteva zile să găsească cauza unei avarii din Tomis 3: locatarii unui bloc nu au căldură

1
447
Avarie RADET

Vremea este tot mai rece, iar de duminică, 1 noiembrie a.c., toți constănțenii racordați la RADET ar fi trebuit să beneficieze de căldură.

Chiar primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a dispus ca RADET să furnizeze căldura în locuințele constănțenilor.

Numai că o serie de avarii au avut loc imediat după ce a început furnizarea agentului termic, iar în zona Tomis 3 oamenii tremură de frig în apartamente. Mai exact, la blocul LT 5B, reclamă această problemă încă de luni, 2 noiembrie a.c. Aceștia spun că iniţial RADET a negat că ar exista o problemă, pentru ca ulterior să se constate că au o avarie în zonă, despre care au spus că o vor rezolva în curând.

Facem precizarea că reporterii Focus Press au contactat telefonic un angajat RADET, șef de sector, dar care nu a dorit să explice situaţia.

”S-a înregistrat o pierdere, reprezentanții RADET au venit și au verificat luni, 2 noiembrie a.c., la subsolul blocului, după care au constatat că problema nu era de la bloc, ci de la punctul termic, care se află între bloc și o altă clădire, mai precis conducta sub șosea. Azi (n.r. miercuri, 4 noiembrie a.c.) au venit și au spart, blocând astfel și traficul, ca să constate cu stupoare că de fapt problema nu este nici de la conducta dintre bloc și spațiul comercial, detectorul acela probabil era defect, vechi, sau nu știu. În fine, cred că și blocurile racordate la punctul acesta termic nu au căldură, precum L 6A, L6 C și nici magazinele din zonă racordate la RADET. I-am întrebat și noi ca locatari când se va rezolva problema pentru că seara este îngrozitor de frig, iar răspunsul lor a fost: ‘Dacă găsim și rezolvăm problema aveți căldură’, un răspuns sec”, a declarat locatara.

Nu doar această zonă duce lipsă de căldură; în cursul nopții de marți, 3 noiembrie a.c., reprezentanții RADET Constanța au remis presei un comunicat potrivit căruia la 6 puncte termice din municipiu nu se poate asigura apă caldă și căldură.

”Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport care alimentează PT 30, 31, 33, 35, 37, 38 momentan nu se poate furniza apă caldă de consum și încălzire în zonă. Avaria a fost identificată și lucrăm pentru eliminarea acesteia. Pe durata lucrărilor aceste puncte termice rămân izolate. Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp. Vă mulțumim de înțelegere și ne cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie. Dispecerat non-stop: 0241 616 792”, au transmis reprezentanţii RADET.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

  1. nu spunea chitac ca el rezolva toate daca ajunge la primarie ca si Nicușor Dan de fapt niste mincinoși cum sunt toti pnlisti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.