Rezultate finale! A crescut numărul candidaţilor cu media generală de 10: de la 19 la 20. ISJ: “Rezultatele elevilor constănţeni la Evaluarea Naţională sunt foarte bune”

0
1078
Foto- arhiva

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională din acest an, după rezolvarea contestaţiilor, au fost afişate, sâmbătă, pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC). După afişarea primelor rezultate la evaluarea naţională, au fost depuse 15.275 de contestaţii. Din totalul celor 15.275 de contestaţii, la proba scrisă de Limba şi literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică – 5.991, iar la proba de Limba şi literatura maternă – 254 de contestaţii.

15.275 de contestaţii au fost depuse după afişarea primelor rezultate obţinute de candidaţii prezenţi la probele din sesiunea curentă a evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a. Numărul contestaţiilor este mai mic decât în ultimii doi ani: în 2019 au fost depuse 21.509 contestaţii, iar în 2018 – 23.761“, precizează MEC.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Bucureşti (2.861) şi în judeţele Constanţa (806), Dolj (730) şi Prahova (710) iar cele mai puţine – sub 100 de contestaţii – în judeţele Tulcea (76) şi Satu Mare (85).

Rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor constănţeni de clasa a VIII-a, sesiunea 2020, după soluţionarea contestaţiilor, “sunt foarte bune”, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ).

Ne bucură faptul că rezultatele elevilor constănţeni la Evaluarea Naţională sunt foarte bune. Îi felicit pe colegii mei pentru implicare şi pe elevi pentru seriozitatea de care au dat dovadă. Le urez succes în etapa de completare a opţiunilor, astfel încât acestea să corespundă proiecţiei educaţionale pe care şi-au stabilit-o“, a declarat Anca-Iuliana Dragomir, inspector şcolar general adjunct.

Sâmbătă, 27.06.2020, s-au afişat rezultatele finale ale absolvenţilor clasei a VIII-a, obţinute în urma susţinerii examenului de Evaluare Naţională, sesiunea 2 – 27 iunie, 2020. Conform datelor obţinute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 70% (4.198 de candidaţi). A crescut numărul candidaţilor cu media generală de 10: de la 19 la 20.

În Constanța, la proba de Limba şi literatura română, 4.640 de candidaţi (80%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 103 de candidaţi au obţinut nota 10.

La Matematică, 3.924 de candidaţi (67 %) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 128 de candidaţi au obţinut nota 10.

Au fost depuse 806 de contestaţii.

Rata de participare la evaluarea naţională a fost de 97 %: 5.813 de candidaţi prezenţi (dintr-un total de 5.972 de candidaţi înscrişi). Niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Examenul de evaluare naţională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 8 iulie conform Ordinului MEC nr. 4532/25.06.2020 şi va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat (10 iulie).

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, le mulţumeşte celor peste 76.000 de cadre didactice, directori, inspectori, precum şi autorităţilor publice locale pentru “modul ireproşabil” în care au asigurat toate condiţiile pentru ca elevii să fie în siguranţă la Evaluarea Naţională.

“Rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a (după soluţionarea contestaţiilor) au fost publicate pe site-ul www.evaluare.edu.ro. Mulţumesc celor peste 76.000 de cadre didactice, directori, inspectori, precum şi autorităţilor publice locale pentru modul ireproşabil în care s-au mobilizat şi au asigurat toate condiţiile pentru ca elevii să fie în siguranţă la primul examen din viaţa lor! Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!”, a postat Monica Anisie, sâmbătă, pe Facebook.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.