România expulzează un oficial din Ambasada Rusiei la București, acuzat de spionaj

0
134
sursa foto: G4media.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeză că România expulzează un oficial din Ambasada Rusiei la București, fiind vorba despre Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse, declarat persona non grata pe teritoriul României , motivul ar fi că activitățile lui încalcă prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Convenția de la Viena prevede între altele că personalul diplomatic nu are dreptul să se angajeze în activități de spionaj. În acest caz, oficialul militar rus ar fi acuzat că a încălcat exact această prevedere, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Alexey Grishaev era la post în România din septembrie 2018, potrivit MAE.

România e la prima expulzare a unui oficial rus, la doar câteva zile după ce Polonia, Cehia, Slovacia și Bulgaria au adoptat măsuri similare.Anunțul privind expulzarea oficialului rus vine cu o zi înainte de ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care are pe agendă comportamentul Rusiei în regiune.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 26 aprilie 2021, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, potrivit comunicatului MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.