SANITAS refuză “pomana Guvernului Ciucă”

0
314

În timp ce la ușă bate valul 5, Guvernul Ciucă a pregătit ”cadoul” sau ”pomana” de Crăciun pentru numai o parte dintre salariații din Sănătate și Asistență Socială, deja discriminați în anul 2021, iar pentru ceilalți, în speță – personalul TESA – NIMIC, susține SANITAS.

Tot SANISTAS ne prezintă un calcul estimativ pentru câteva categorii de personal care ar urma să beneficieze de acest ”cadou” surpriză, meșterit peste noapte în laboratoarele alianței de guvernare:

Asistent social – 208 lei/lună;

Brancardier – 108 lei/lună;

Infirmier – 115 lei/lună;

Îngrijitor – 73 lei/lună;

Registrator medical – 119 lei/lună;

Sociolog Principal – 218 lei/lună.

Și toate acestea după un an în care ”au fost săriți” de la acordarea drepturilor salariale prevăzute de Legea 153/2017, un an în care au lucrat în condiții de pandemie nemaiîntâlnite până acum!

SANITAS nu mai acceptă sacrificarea niciunui salariat, domnilor guvernanți! I-ați numit pe toți EROI iar pe cei care s-au îmbolnăvit la locul de muncă și au pierdut lupta pentru viață din cauza lipsei voastre de viziune, decizii ferme și coerență i-ați transformat în MARTIRI! Le-ați promis familiilor acestora pensii de urmaș și nici măcar după aproape 2 ani nu ați fost în stare să puneți în aplicare această promisiune!

I-ați izolat la locul de muncă de Paște și v-ați întrecut în a le promite unul/două stimulente de risc, dar nici până astăzi nu le-ați plătit! Le-ați luat dreptul la concedii de odihnă și le-ați interzis chiar și dreptul la demisie și i-ați obligat să muncească ore suplimentare fără număr, neplătite!

I-ați detașat/delegat dintr-un loc de muncă în altul, care de care mai riscante, dar v-ați codit să le acordați sporurile pentru condiții deosebit de grave, calculându-le la minut timpul de lucru cu pacienții infectați cu virusul ucigaș! Și lista umilințelor ar putea să continue…

SANITAS nu mai acceptă sacrificarea niciunui salariat, domnilor guvernanți! Vă solicităm creșterea salariilor de bază la nivelul anului 2022 pentru toți salariații din Sănătate și Asistență Socială și raportarea tuturor sporurilor la salariul aflat în plată, ca minimă dovadă de decență și bună credință a Guvernului României față de cei care au dus greul pandemiei!“, susține SANITAS.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.