Saraiu va avea un canal de intercepție a apelor fluviale, astfel gospodăriile nu vor mai fi inundate

0
206

De când Dorinela Irimia este primarul localităţii Saraiu, de mai bine de 8 ani de zile, comuna a început să arate ca o comună europeană. Primarul şi-a canalizat toate eforturile pentru ca localităţile Saraiu şi Dulgheru să se dezvolte, iar schimbările sunt vizibile. Multe poiecte mari precum extinderea anexei şi moderinazarea primărie, asfaltare integrală în comuna Dulgheru, alimentarea gospodăriilor din Saraiu cu apă, construirea unei săli de sport la Sariu, construirea pieţelor agroalimentare din Sariu şi Dulgheru, au fost deja finalizate şi localnicii se bucură de ele.

Și pentru că tot timpul se mai pot face lucruri pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor, la Saraiu există mai multe proiecte în derulare în aceste momente, două dintre ele fiind de o importanță majoră, cum ar fi construirea unui canal de intercepție a apelor fluviale. Practic în momentul în care sunt ploi torențiale mai multe gospodării sunt inundate. Pentru ca acest proiect să primească cât mai repede finanțare, Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu, a mers de mai multe ori la București.

„Așteptăm acum să se aloce finanțarea pentru asfaltarea pe comuna Saraiu, 17,5 km, iar un al doilea proiect pentru care așteptăm buget este construirea unui canal de intercepție a apelor fluviale. Ambele proiecte sunt de primă urgență, iar canalul de intercepție este deosebit de important deoarece de fiecare dată în perioada interferiilor avem inundații în comună. În continuare noi mai avem în derulare o sală de educație fizică pentru școala din Dulgheru și construirea și dotarea unui centru social în localitatea Saraiu. De asemenea, tot ca proiecte în derulare mai avem înființarea a două case mortuare, una la Saraiu și una la Dulgheru. În acest timp mai lucrăm și la trotuarele din Saraiu și Dulgherul. Mai avem și un proiect de canalizare, dar să vedem dacă vor aloca bani”, a precizat Dorinela Irimia.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.