Se va construi un nou cartier la Mihail Kogălniceanu

0
3177

De ceva timp oamenii au început să prefere casele în detrimentul apartamentelor și mai ales acum, în perioada pandemiei. Faptul că am fost constrânși să ne petrecem două luni în propria locuință, cu câteva excepții prin care am avut voie să ieșim, a ridicat apetitul românilor pentru achiziționarea unei case. În județul Constanța, cele mai apropiate localități de municipiul reședință de județ sunt Valu lui Traian, Cumpăna, Năvodari, Ovidiu, dar și Mihail Kogălniceanu. Dacă în majoritatea acestora există o problemă în ceea ce privește lipsa terenurilor, în comuna Mihail Kogălniceanu există teren pentru toți cei care doresc.

Un nou cartier de aproximativ 20 de hectare se va înființa la Mihail Kogălniceanu. Primarul Ancuța Belu are planuri mari și spune că își dorește să creeze mai întâi infrastructura și apoi să acorde terenul celor interesați. Un lucru benefic la care nu multe administrații locale se gândesc.

„Lucrăm la crearea unui infrastructuri într-un cartier nou, este în stadiul de studiu de fezabilitate. Vom înființa pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare un cartier nou și vrem să facem prima oară infrastructura, străzile, iluminatul, tot ce trebuie pentru a putea trage racorduri la utilități. Toate acestea pentru ca atunci când vom da locuitorilor, sub diferite forme teren, pe legea 15 ori prin concesiune, să le putem da și cu proiectul de casă. Toate acestea pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să aștepte să facem rost de bani ca să facem aceste lucrări. Cu această ocazie vreau să îi anunț pe toți că acem teren pentru toată lumea, dar nu îmi doresc să îi arunc într-un câmp și să le spun să se descurce. Cetățenii care vin aici vin cu dorința de a construi, de a face ceva și nu pot să să îmi bat joc de ei. Deci există teren și pentru constănțenii care vor să se mute aici”, a precizat Ancuța Belu.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.