Un investitor brașovean intenționează să construiască în localitatea Agigea un ansamblu rezidențial cu imobile a câte patru etaje, pe un teren extrem de generos de 6 hectare.
Drobota Claudiu-Aurelian a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Constanța emiterea avizului de mediu pentru ”Întocmire PUZ- Stabilirea reglementărilor urbanistice zona activități economice- Introducere în intravilan”, propus a fi amplasat în Agigea.
Astfel, APM a decis, după analiza efectuată de către Comitetul Special Constituit din cadrul instituției că acest proiect nu necesită evaluare de mediu, urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.
Terenul generos, de 60.000 de mp trebuie să fie introdus în intravilan pentru ca acest proiect de dezvoltare armonioasă a unității administrativ teritoriale să fie realizabil.
Amplasamentul nu se afla în interiorul sau în vecinătatea siturilor Natura 2000, se află la o distanță de cca. 29 m de Rezervația Lacul Agigea.
Regim de înălțime maximă este de S/D+P+4E și nu există rețele de utilități, acestea fac obiectul extinderii rețelelor de alimentare cu apa, evacuare apă uzată, alimentare cu energie electrică.
Terenul are acces din strada Lebedei. În documentația ce face obiectul investiției suprafața aferentă zonelor funcționale (dezvoltare platforme, hale depozitare, birouri și unități) este de 3 hectare, iar pentru spații verzi tot 3 hectare.
Destinații admise: activități economice nenocive de producție, depozitare, expunere (showroom), comerț en-gros, sedii de firme, servicii, spații de cazare pentru persoane aflate în tranzit-fără a fi surse de poluare a aerului, apei sau solului (fum, mirosuri, gaze).
Se interzice orice activitate care poate constitui perturbare a confortului de locuire permanentă și sezonieră sau poate constitui un pericol pentru siguranța și sănătatea locuitorilor.
Loredana MIHAI