Sărbătorile vin şi pentru copiii şi adulţii din centrele DGASPC: „Anul acesta sunt destul de generoşi oamenii din Constanţa”

0
150
Foto cu rol ilustrativ

Perioada Sărbătorilor de Iarnă este acea parte din an mult așteptată de orice copil. Ideea de ornamente, cadouri, reuniuni cu familia sunt lucruri sensibilizează pe oricine, însă în special pe cei din centrele de plasament. Mulți constănțeni s-au mobilizat și au devenit mentori ai copiilor din centre, iar sponsorizările sunt diverse.

Chiar dacă anul acesta, din cauza restricțiilor pandemice, nu se mai poate organiza serbarea de la final de an în Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a mobilizat și a realizat o expoziție intitulată „Scrisori pentru fericire”, care este o expoziție cu vânzare a decorațiunilor de Crăciun realizate, manual, din materiale reciclabile, de copiii, tinerii și adulții din centrele rezidențiale.

„Nu mai avem programul în care constănțenii pot luat acasă un copil de sărbători, pentru că acele persoane care au dorit să devină un susținător/ mentor ai copiilor au făcut-o de mult ținând legătura cu ei, sunt acele familii care nu numai în perioada sărbătorilor îi iau. Acum ceva ani de zile, când aveam acel program „oferă familia ta unui copil fără familie”, era mediatizat. Anul acesta, copiii în perioada sărbătorilor pleacă în învoire în propriile familii, rude, prieteni și acele familii de care care vă povesteam. Noi ne-am organizat la centrul Vivo unde desfășurarăm o expoziție cu produse de Crăciun. Este o  expoziție cu vânzarea produselor pregătite de copiii și adulții din centrele din plasament, ele sunt făcute cu sprijinul educatorilor. Este o expoziție pe care noi o organizăm an de an de Crăciun și de Paște. La nivelul fiecărui centru s-a organizat deja ornarea bradului, primirea cadourilor, se vor duce în vizită persoanele fizice/juridice ca în fiecare an, sponsorii consacrați ai centrelor, deci copiii se organizează cu serbarea și petrecerea zilei de Crăciun la nivel de centru, țînând cont de condițiile pandemice care impun acest lucru. Probabil știți că noi organizam la final de an o serbare, la Centrul Cultural „Jean Constantin” , dar nu-l mai ținem din cauza pandemiei.

Fiecare centru de ani de zile are sponsori consacrați, noi așa îi numim pentru că ei au legat o relație de ani de zile cu centrele, iar cu diverse ocazii vin cu sponsorizări. Sunt persoane fizice și persoane juridice care de fiecare dată sunt alături de copii, totodată se adaugă inclusiv școli, grădinițe, licee”, a declarat, pentru Focus Press, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Constanţa.

„Sunt firme care au dat sponsorizări în produse, sunt anumite persoane care vin cu dulciuri, alte persoane care vin și dau pachetele copiilor, alte persoane care vin cu produse mai substanțiale, cum ar fi o mașină de spălat. Anul acesta au fost destule persoane atât fizice cât și juridice care s-au îndreptat spre centre. Au fost sponsorizări care le-au asigurat servicii de coafură, vopsit, invitație pentru ieșire la cinema, patinoar. Am avut în weekendul acesta, spre exemplu, o asociație care a venit cu motocilclete, care vine de foarte mulți ani. Oamenii se pot adresa direct centrului, pe urmă șeful de centru de acolo anunță direcția, oricum toate sponsorizările intră în gestiunea centrului. Anul acesta am observat că sunt destul de generoși oamenii din Constanța”, a mai precizat Roxana Onea.

Andriana MAKRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.