Șase accidente de muncă mortale, în aprilie, la Constanța

0
149

Accidentele de muncă sunt inevitabile, unele dintre ele petrecându-se în afara muncii, altele chiar în timpul procesului de muncă. Mai exact, unele accidente survin în momentul în care lucrătorul execută o anumită lucrare, altele se petrec când angajații merg spre locul de muncă ori pleacă, aici intervenind și accidentele rutiere. În luna aprilie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța au fost înregistrate 35 de evenimente, accidente de muncă, din care șase mortale.

Accidentele de muncă sunt accidente ce se produc fie în timpul procesului de muncă sau înafara muncii, când de exemplu angajatul este în drum spre serviciu și suferă un accident rutier, ori i se face rău. În luna aprilie șase constănțeni au suferit accidente de muncă mortale. De la începutul anului până la sfârșitul lunii aprilie au fost înregistrate 119 accidente din care 12 mortale.

Accidentele de muncă mortale din cauze naturale sunt în creștere pentru că angajații nu își fac medicina muncii correct, atrag atenția inspectorii ITM Constanța. Medicina muncii este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și managementul bolilor profesionale, a accidentelor de muncă, precum și cu asigurarea sănătății în vederea creșterii productivității la locul de muncă. Doar că, de cele mai multe examenele pentru medicina muncii se fac completând o foaie, adică bazate mai mult pe ce spune angajatul și nu pe niște analize concrete. Poate și din acest motiv, în Constanța, în 2020, numărul accidentelor de muncă mortale, din cauze naturale, a fost în creștere.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.