VIDEO. Constanța, orașul spațiilor verzi întreținute mult prea târziu: în unele zone este precum în junglă

0
887

Sezonul estival și-a făcut debutul, iar meteorologii au anunțat încă de săptămâna trecută temperaturi ridicate la malul Mării Negre, aşa că turiștii au venit la Constanța în minivacanța de 1 mai și Sărbătorile Pascale. Primul contact cu urbea de la malul mării este, pentru unii dintre turişti, Gara Constanţa.

Numai că, la capitolul întreținerii spațiilor verzi din oraș, noua administrație locală, instalată de șase luni la conducerea orașului, prezintă lacune, asta după ce au promis că prioritatea lor este curăţenia oraşului şi mai multe parcuri bine întreţinute. Ce-i drept, în zona Palatului Administrativ, unde își efectuează activitatea aparatul din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, sunt plantate lalele, iar iarba este cosită. Arată splendid, iar la fel se conturează a fi şi zona de promenadă de la Cazinoul Constanţa.

Lalele întâlnim şi în câteva alte zone ale oraşului, pe porţiuni mici, dar de efect. Ce facem însă cu restul spaţiilor verzi? Ei bine, târziu, foarte târziu au demarat şi lucările de cosire a ierbii din zona marilor bulevarde ale oraşului.

Aşadar, pentru că cetățenii au transmis mesaje pe pagina de socializare a primăriei, iar presa locală a tot scris despre acest subiect, Primăria Constanța s-a apucat de cosit, iar chiar în cursul zilei de miercuri, 5 mai a.c., au fost transmise comunicate de presă și imagini video în acest sens. De precizat că imaginile sunt de pe bulevardul Mamaia unde, coincidenţă!, se află şi Spitalul Militar, unitate vizitată chiar în cursul zilei de ieri de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.

Aminteam că turiștii care vin cu trenul sau autobuzul la Constanța ajung în zona Gării Constanța. Aici este o problemă, deși în urmă cu șase luni părea că primăria chiar se preocupă de acest aspect, iar zona a fost igienizată, Focus Press aducând în atenția cititorilor această situație și faptul că atunci s-au luat măsuri (vezi AICI). Azi, în schimb, iarba este din nou de dimensiuni demne de o junglă. Acelaşi lucru îl sesizăm şi în Parcul Tăbăcărie, foarte tranzitat de constănțeni, precum și în fața blocurilor, tot din acea zonă.

Revenind la Parcul din zona Gării, de menţionat că municipalitatea a anunțat că se fac primele demersuri pentru reamenajarea acestuia (detalii AICI)

Totuși, deși municipalitatea s-a apucat foarte târziu de întreținerea spațiilor verzi din oraș, așteptăm de acum ca peste tot să fie cosită iarba, iar gunoaiele să fie strânse – desigur, şi constănţenii trebuie să înţeleagă că vom avea un oraş curat dacă respectă normele de bun simţ. În plus, sunt necesare și mai multe coșuri pentru gunoi. De altfel, ne amintim că actuala conducere a primăriei declara că va amplasa mai multe coșuri pentru gunoi în tot orașul, de dimensiuni mai mari: „Cele care sunt amplasate în oraș sunt mici“, spuneau primarul Vergil Chiţac şi city managerul Felicia Ovanesian. (detalii AICI)

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.