Scandalul de la Teatrul „Oleg Danovski“ a ajuns pe rolul Judecătoriei Constanța

2
378

Monica Cherecheș, directorul Companiei de balet a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, și coregraful Horațiu Cherecheș au dat în judecată cinci angajați ai instituției, pentru repararea unor prejudicii cauzate de aceștia.

Familia Cherecheș a înregistrat o cerere pe rolul Judecătoriei Constanța, solicitând răspunderea delictuală a cinci angajați ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“: Petronela Iordache, Elena Vasile, Marian Basarabeanu, Sorin Ionuț Gâlcă și Codruț Ștefan Răut.

Răspunderea delictuală este reglementată de Codul Civil. Astfel, orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune și să nu aducă atingere, prin acțiunile ori inacțiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

Deocamdată, nu a fost stabilit primul termen în acest dosar.

Reamintim că, la sfârșitul lunii august a.c., mai mulți balerini ai TNOB Constanța au protestat în fața instituției de cultură, reclamând că sunt loviți, umiliți și persecutați de către familia Cherecheș atunci când nu respectă indicațiile și cerințele celor doi. În plus, Horațiu Cherecheș a fost acuzat de hărțuire sexuală.

Anterior, în luna iunie a.c., maestrul coregraf Horațiu Cherecheș a fost reclamat la Secția 3 Poliție că a bătut unul dintre balerini, după premiera spectacolului „Prinț și cerșetor“, deoarece acesta ar fi intrat cu mască pe scenă. Horațiu Cherecheș a negat, însă, că acest lucru s-ar fi întâmplat, declarând pentru FocusPress: „A existat un conflict, dar verbal. Nu este adevărat că l-am lovit, că i-am rupt scaunul în cap sau cum se mai aude. Atunci când muncești mii de ore ca să iasă bine o premieră, iar cineva își bate joc, nu îți pică bine deloc. Avea o singură intrare scurtă în scenă, de câteva minute, care nu a fost ok, iar în pauza dintre spectacole i-am atras atenția, la cabină. Atâta tot“.

Valentin ISPAS

Citește și:

2 COMENTARII

  1. Au bani și n-au ce face cu ei? Amândoi sunt niște incompetenti. El mare doctor,a dat oamenii afara și pe Betty Lux ca sa poată conduce ei. Ea are impresia ca dacă a fost solista e și un bun director. Sa-si aducă aminte când strângea semnături sa o demita pe betty. Habar nu au de legislație și ei dau în judecata. Mai bine va dați demisia ca e mai onorant. Și asa ați distrus o companie întreaga. Doar sclavii voștri 6,persoane au mai rămas. Unu strâmb și cocoșat,unu de 1,50,unu care tremura pe scena când dansează,toți resturi de soliști făcuți de voi la apelul bocancilor.asa ați știut sa atrageți oameni de partea voastră. V-ati înconjurat de oameni slabi profesional pe care i-ati făcut soliști sa aveți control asupra lor. O sa dați socoteala și în fata lui Dumnezeu și o sa plătiți daune. Mai bine DEMISIA și o luați și pe daniela cu voi. Nici oamenii din cor nu mai vor sa va data în teatru.

  2. Hai ma Hora te-am calomnia ăștia, chiar asa? De ce ca au scos la iveala abuzurile pe care le-ai făcut și avansurile de care Monica stia întotdeauna? Ce oameni rai! Ați condus pe persoana fizica teatrul ala. Când o sa apara Bianca Gologan pe care ai abuzat-o sexual în cabina teatrului atunci o sa pleci de tot. Și era minora. Apoi ai abuzat-o în facultatea de coregrafie și a trebuit sa-si schimbe cu totul domeniul de activitate. Iar dana vitcu stie,și te accepta în continuare. Nu ti-e rușine sa spui ca ti-au stricat imaginea? Este cea pe care tu ți,ai construit-o prin abuzuri de putere. O sa plătească toți și Misu,Adi,Bogdan,Irina…Gelu. ăștia sunt de partea voastră. Nici colaboratorii nu va mai vor. Nici nu îndrăzneam dacă eram în locul tău sa fac asa ceva,atât timp cât tu ai dat mesaje și le-ai făcut avansuri. Sunteti penibili amândoi! Va supăra adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.