Scenariu roșu pentru șapte clase din municipiul Constanța, iar alte unsprezece școli din județ trec la scenariul galben

0
3872
Foto: Facebook

Astăzi, 7 octombrie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța s-a reunit și a aprobat modificarea scenariilor de funcționare a altor 18 școli din județ. În trei unități de învățământ din municipiul Constanța, șapte clase vor studia doar on-line, trei școli gimnaziale și o grădiniță vor trece la scenariu verde, iar alte unsprezece unități de învățământ vor adopta scenariul galben: cursuri față în față și on-line.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat astăzi, 07.10.2020, modificarea scenariilor de funcționare a mai multor școli și grădinițe din județul Constanța.

În trei unități din municipiul Constanța se va trece de la scenariul 2 la scenariul 3. La Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu“ doi elevi au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19, astfel că până pe 20 octombrie a.c. o clasă pregătitoare și o clasă a IV-a vor face doar cursuri on-line. În cazul Școlii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart“ un singur elev a fost confirmat, astfel că, până pe 15 octombrie a.c., o clasă a VIII-a trece la scenariul roșu, iar la Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ un cadru didactic este infectat cu noul coronavirus și, până pe 20 octombrie a.c., o clasă a V-a, o clasă a VI-a o clasă a VII-a și o clasă a VIII-a vor avea doar cursuri on-line.

Alte unsprezece unități de învățământ vor trece din scenariul 1 în scenariul 2 (cursuri față în față și cursuri on-line), ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 de locuitori. Acestea sunt: Școala Primară „Colibri“ Constanța, Școala Gimnazială nr. 1 Siminoc, Grădinița cu Program Normal Siminoc, Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr“ Corbu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri“ Corbu, Școala Primară Vadu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ Costinești, Grădinița cu Program Normal „Pinochio” Costinești, Școala Gimnazială „Adrian Ghencea“ Săcele, Școala Gimnazială nr. 1 Mangalia și Școala Gimnazială nr. 36 „Dimitrie Știubei“ Constanța.

Nu în ultimul rând, patru unități de învățământ vor trece din scenariul 2 în scenariul 1, după ce au reușit să asigure condițiile pentru ore „față în față“. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Castelu, Școala Gimnazială „Iuliu Valaori“ Nisipari, Grădinița cu Program Normal Nazarcea și Școala Gimnazială nr. 1 Siliștea.

Totodată, în cadrul ședinței de astăzi, s-a votat în unanimitate ca, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor la nivel județean ori a unei sau mai multor localități depășește pragul de 1.5, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța are obligația de a se întruni în ședință extraordinară, în cel mult 48 de ore de la depășirea pragului.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.