S-au închis restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc din Mangalia și Cumpăna

0
3508
Foto cu rol ilustrativ: Restaurant Callatis Mangalia

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a decis închiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni) de pe raza localităților Mangalia și Cumpăna.

Astăzi, 7 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.), care s-a reunit la Sala „Remus Opreanu“, pentru votarea hotărârilor nr. 34 și 35.

La propunerea reprezentantului Guvernului în teritoriu, s-a votat în unanimitate menținerea măsurii adoptate în data de 05.10.2020, potrivit căreia nu se restricționează activitatea operatorilor economici de pe raza municipiului Constanța, în ciuda ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele zile, de peste 1,5. Decizia a fost luată în baza analizei realizate de Direcția de Sănătate Publică Constanța, care a relevat faptul că din totalul de 503 cazuri COVID-19 din ultimele două săptămâni, 81 provin din centre de îngrijire în care au fost înregistrate focare izolate și ținute sub observație de autorități. În acest sens, rata incidenței cumulate din Constanța, fără cele 81 de cazuri confirmate în centre de îngrijire, este de 1,36.

Nu aceeași decizie a putut fi luată și în cazul localităților Mangalia și Cumpăna, acolo unde rata incidenței a ajuns la 1,53, respectiv 1,56. Astfel, membrii C.J.S.U. Constanța au votat, în unanimitate, închiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni) de pe raza municipiului Mangalia și a comunei Cumpăna, începând cu data de 07.10.2020, ora 24.00. În același timp, se închid și operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, iar activitățile culturale sunt interzise, până la o nouă decizie a C.J.S.U. Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.