Scene șocante pentru o femeie și copiii ei, după ce soțul a fost lovit mortal de o autoutilitară, în timp ce repara propria mașină: ce a pățit șoferul vinovat

0
2172

Un bărbat care a provocat un accident rutier mortal a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare. Decizia aparține Judecătoriei Hârșova și a fost luată în urma încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției între inculpat și procurori. Victima teribilului accident rutier a fost un bărbat care se afla cu soția și copiii în mașină, și care i-a cerut soției să oprească autoturismul pe marginea drumului, pentru a remedia niște probleme la motor.

Inculpatul, în data de 17.08.2021, în jurul orei 9.50, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen, pe DC 63, la pătrunderea pe DN 2A, nu a acordat prioritate și a intrat în coliziune cu un ansamblu de autovehicule format din o autoutilitară marca Iveco ce tracta o semiremorcă.

În urma coliziunii, ansamblul de autovehicule a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Hyundai care se afla oprit pe dreapta, în afara părții carosabile, lovind, totodată, și un bărbat care se afla în fața autoturismului respectiv, în încercarea de a remedia o defecțiune tehnică. În aceeași zi, victima a decedat la spital.

În mașină se aflau și copiii minori ai persoanei care a decedat, dar și soția acestuia, ea fiind la volan. La un moment dat, bărbatul i-a cerut femeii să oprească întrucât auzea ceva la motorul mașinii.

În timp ce acesta a ridicat capota autoturismului şi se afla în fata lui, s-a auzit o bubuitură şi, apoi, femeia a fost proiectată în mijlocul drumului. S-a ridicat și, după ce s-a asigurat că minorii aflaţi în autoturism sunt bine, aceasta l-a văzut pe soțul ei întins pe un morman de pietriș, lângă o semiremorca răsturnată.

Autoturismele implicate în accident au fost suspuse unor verificări tehnice efectuate de către experți tehnici auto, aceștia concluzionând că autoturismele corespundeau din punct de vedere tehnic pentru circulația pe drumurile publice.

Anchetatorii au stabilit că starea de pericol a fost generată de conducătorul autoturismului marca Volkswagen Passat care, circulând pe DC 63, la limita intersecției în formă de T cu DN 2A, nu a respectat semnificația indicatorului Oprire și nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei marca Iveco cu semiremorcă, care circula pe DN 2A.

Șoferul care a pătruns pe DN2A fără să se asigure și-a recunoscut vina și a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.