Schimb de replici halucinant între Stelian Ion şi Alex Căutiş, la conferinţa de presă în care deputatul explica situaţia locuinţei ANL

1
1264

Candidatul USR la Primăria Constanţa, deputatul Stelian Ion, a organizat o conferinţă de presă în faţa blocului unde a obţinut o locuinţă în regim ANL, în mandatul lui Radu Mazăre. Stelian Ion a dorit să combată, astfel, informaţiile apărute despre el în ultimele zile, conform cărora ar fi obţinut pe nedrept locuinţa ANL. La conferinţa de presă a fost prezent şi Alex Căutiş, totul transformându-se îmtr-un schimb dur de replici şi acuzaţii.

“Suntem în faţa celei mai renumite campanii din țară. Constanța este sugrumată de mafii, de ani și ani de zile: mafiile acestea şi mogulii și milionarii în euro care au tot felul de interese dubioase în zonă nu admit că este posibilă o schimbatre în Constanța. Vor să facă absolut tot posibilul pentru a opri și a mă împiedica să ajung primarul Constanţei. Au și de ce, pentru că odată ajuns acolo voi voi dezvălui toate neregulile pe care le-au făcut de-a lungul timpului și voi pune stop risipei din banul public al municipiului constanța. (…) le e frică pentru că sunt cel mai bun candidat, cel mai bun contracandidat care îl poate trimite pe Făgădău acasă. Nu am produs nici un deocument fals, am încheiat un contract de închiriere, exact la fel cum am încheiat contractul de comodat, tot cu tatăl meu, în momentul în care a trebuit să dovedesc sediul pentru a deschide un cabinet de avocatură. Nu am avut bani la momentul respectiv pentru a închiria un sediu, m-am întâlnit cu clienții la barou. (…) trebuia să dovedesc suprafața locuinței pentru a obține un punctaj”, a explicat Stelian Ion motivul pentru care figura, la momentul solicitării locuinţei ANL, drept chiriaş în casa tatălui său.

Ulterior a intervenit Alex Căutiş, cu întrebări acuzatoare şi comentarii de genul: Dumneavoastră aveţi o înţelegere subversivă cu Făgădău”, la care Stelian Ion l-a întrebat dacă este prezent în calitate de jurnalist sau dacă el este cel care dorea să candideze, la un moment dat, pentru PSD.

Tot Căutiş a întrebat de „handicapul” trecut în punctajul pentru locuinţa ANL, la care Stelian Ion a reacţionat: “Handicap poate aveţi dvs.”, iar apoi a precizat că e vorba de boală, TBC.

Stelian Ion: Informațiile apărute în spațiul public le voi demonta, nu prin vorbe, ci prin aceste înscrisuri, hârtii, dovezi. Îi solicit domnului Sabin Orcan să își ceară public scuze pentru gafa monumentală pe care a făcut-o și să se prezinte cu un articol corect în fața cititorilor pentru corecta lor informare (…)

Alex Căutiș: Informațiile sunt false?

Stelian Ion: Ați trunchiat informațiile, stimate domn, nu ați pus partea esențială din informație.

Alex Căutis: Ați pus ștampila ”fals” pe articolul nostru.

Stelian Ion: Sunt false afirmațiile dumneavoastră.

A.C.: Documentele sunt corecte?

S.I.: Acele documente nu sunt false, false sunt și mincinoase cele spuse în articolul respectiv, li anume, că eu aș fi completat în mod fals o cerere de atribuire a unui contract ANL, că aș fi trecut date false cu privire la un handicap care necesită însoțitor, că aș fi bifat, în mod fals, în cel puțin trei locuri, că m-aș fi făcut vinovat de vreo faptă penală, că aș fi completat niște rubrici cu privire la locul de muncă greșit, câtă vreme eu am pus la dispoziție documentul prin care rezulta faptul că eu sunt avocat și sunt avocat și nu am fost angajat absolut nicăieri în altă parte. Nu sunt false acele documente dar le-ați prezentat în mod intenționat, trunchiat.

A.C.: O să rectificăm.

S.I.: Păi nu o să rectificați. După ce a făcut înconjurul întregii țări această chestiune, eu vreau să vă prezentați scuze în mod public pentru că a fost preluată de 20 de televiziuni, de 20 de emisiuni tv și peste 120 de publicații online.

A.C.: Locuiați cu tatăl dumneavoastră și ați produs un document de chirie pentru că vă servea la ANL, ați recunoscut chiar pe Facebook, că, cei de acolo v-au zis, mai bine pentru dumneavoastră dacă ne-ați produce un document prin care să arătați că s-a produs o chirie și asta ați făcut. Trebuia efectiv să fi stat, adică nu așa, eu stau la tata, și un funcționar spune, e bine dacă ați avea un document de chirie și brusc…

S.I.: Da, am înțeles întrebarea. Nu am produs nici brusc, nici în niciun fel. Eu am folosit limbajul dumneavoastră. Nu am produs niciun document fals, am încheiat un document de închiriere exact la fel cum am încheiat contractul de comodat, tot cu tatăl meu în momentul în care a trebuit să dovedesc sediul pentru a deschide un cabinet de avocatură. Asta este stimate domn, nu am avut bani la momentul acela să închiriez la prețul pieței un birou, ani de zile m-am întâlnit cu clienții la bariul de avocați și am încheiat un contract de comodat (…) Trebuia să dovedesc suprafața în care locuiam la părinții mei pentru a obține punctaj pentru o locuință ANL.

A.C.: De fapt documentul acela era inventat pentru că nu plăteați chirie.

S.I.: Eu am încheiam contract de vânzare-cumpărare cu tatăl meu și pe autoturism și mi-a dat banii pe el.

A.C.: Cum ați ajuns de 37 mp la 67 mp și cine este doamna Dobrescu?

S.I.: Păi poate este vreo Elodia 2, poate descoperiți dumneavostră (…)

M.M.

1 COMENTARIU

  1. Stelica, poti veni cu un camion de documente. Tot manevra imorala (la limita cu frauda) ramane. Se vede de pe Luna. Ai vrut o casa mai mare si mai bine pozitionata pe doi lei, la combinatie cu Statul. Si asta ai si facut. la fomitza. N-aveai nici tu de unde sti atunci ca peste niste timp urma sa tii lectii de Lup Moralist. Lasa-ne …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.