Schimbare de scenarii pentru mai multe unități de învățământ din județul Tulcea. Trei au trecut direct din verde în roșu

0
4796
Școală online. FOTO Cătălin SCHIPOR

La sfârșitul primei săptămâni de școală de după vacanța inter trimestrială, mai multe unități de învățământ din județul Tulcea și-au schimbat scenariul de învățământ. Unele pentru că a scăzut incidența la nivel de UAT, altele ca urmare a depistării unor noi cazuri de COVID-19.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea s-a întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de 12 februarie, la sfârșitul primei săptămâni de școală, pentru a vota schimbarea scenariilor pentru mai multe unități de învățământ din județ. Dacă pentru majoritatea a însemnat trecerea de la învățământul online – galben, la cel fizic – verde, au fost și situații în care unități de învățământ din scenariul verde au trecut direct în scenariu roșu după ce au fost depistate cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și/sau personalului.

A) Trec din scenariul 2 (GALBEN), în scenariul 1 (VERDE), conform anexei nr. 1 care face parte din prezenta hotărâre:
• Toate unitățile de învățământ din municipiul Tulcea;
• Liceul Teoretic Jean Bart – Sulina;
• Școala Gimnazială Ion Creangă – I.C. Brătianu;
• Școala Profesională Vasile Bacalu –Mahmudia;
• Școala Gimnazială Traian Coșovei –Somova;
• Școala Primară Parcheș.

Scenariul 1 (VERDE) presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

B) Trece din scenariul 1 (VERDE), în scenariul 2 (GALBEN), conform anexei nr. 2 care face parte din prezenta hotărâre:
• Școala Gimnazială ” Nicolae Iorga” – Grindu.
Scenariul 2 (GALBEN) presupune:
a) participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie;
b) participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

C) Trece din scenariul 1 (VERDE), în scenariul 3 (ROȘU), conform anexelor care fac parte din prezenta hotărâre:
• Grădinița cu Program Normal Lăstuni, structura Scolii Gimnaziale Mihail Kogălniceanu.
Scenariul 3 (ROȘU) presupune:
a) participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar;
b) participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.
Art.2 Se suspendă cursurile școlare cu prezență fizică, conform art. 9, alin. 1, lit. (a), din OME nr. 3235/04.02.2021 și OMS nr. 93/04.02.2021, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 12.02.2021, până la data de 25.02.2021, ca urmare a depistării unui caz confirmat de îmbolnăvire cu SARS – CoV- 2, pentru următoarea unitate de învățământ:

• Grupa de preșcolari a Scolii Gimnaziale Ioan Nenițescu –Tulcea – 23 de preșcolari.
Art.3 Începând cu data de 15.02.2021 se trece de la desfășurarea activităților didactice în sistem online (măsură instituită prin Hotărârea CJSU nr. 40/09.02.2021, în baza prevederilor art. 3, alin (2) din OME nr. 3235/04.02.2021 și OMS nr. 93/04.02.2021), la desfășurarea activității cu prezență fizică, în urma finalizării lucrărilor de infrastructură, pentru următoarea unitate de învățământ:
• Grupa de preșcolari a Școlii Primare – Dunavățul de Jos – 18 preșcolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.