Școala Gimnazială nr. 16 intră în reabilitare chiar la redeschidere. Elevii vor învăța în corpurile de clădire în care nu demarează lucrările

0
1447

Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” din municipiul Constanța intră în reabilitare chiar pe 14 septembrie a.c., odată cu deschiderea noului an școlar. Elevii vor învăța în corpurile de clădire în care nu demarează lucrările.

Întreb cu privire la nemulțumirea părinților despre începerea lucrărilor de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 16 din Constanța chiar în prima zi de școală (deși elevii stau de șase luni acasă, acestea nu au început până acum), inspectorul școlar general Sorin Mihai a declarat, într-o conferință de presă on-line, că Municipalitatea trebuie să rezolve această problemă și să pună la dispoziție spații în care elevii să își desfășoare activitatea. „Am vorbit cu doamna director a școlii, ea așteaptă ca administrația publică să îi comunice cum va fi rezolvată această problemă, ce spații va pune Primăria la dispoziție pentru elevi“, a precizat prof. Sorin Mihai.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța ne-au declarat că deja s-a aprobat programul elevilor cu directorul Școlii Gimnaziale nr. 16 și că nu s-a dorit să înceapă lucrurile de reabilitare chiar în prima zi de școală, dar au trebuit respectate toate procedurile și emise toate actele și avizele necesare.

„Nu a depins de noi când demarează lucrările de reabilitare a Școlii nr. 16. Este un proiect cu fonduri europene, a trebuit să respectăm toate procedurile, să așteptăm finalizarea tuturor documentelor și obținerea avizelor necesare. Dar nu este nicio problemă la școală, deja s-a aprobat programul cu doamna director și elevii pot începe cursurile. În primele șase luni se va lucra doar în corpul I al școlii, iar elevii vor învăța în celelalte corpuri de clădire. De sâmbătă deja se eliberează corpul I, pentru a putea începe lucrările, iar birourile și toaletele vor funcționa în niște containere, pe care le vom închiria. Doamna director va face o cerere către Primărie în acest sens, administrația locală va aproba fondurile și vor fi închiriate aceste containere“, ne-a declarat Ionela Bărboi, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța.

Reamintim că proiectul prevede extinderea corpului C1 cu un nivel superior, crearea a cinci săli de clasă, o sală multimedia, grupuri sanitare, precum și reabilitarea și modernizarea clădirii, prin înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice și termice, lucrări de anvelopare, înlocuirea pardoselilor, a tâmplăriei, lucrări de modernizare a grupurilor sanitare. În acelaşi timp, vor fi refăcute şi trotuarele exterioare, rampa de acces pentru persoanele cu dizabilități şi vor fi dotate laboratoarele de chimie și de fizică.

În plus, se achiziționează și saltele de gimnastică, bănci pentru sala de sport, echipamente fitness pentru persoane cu dizabilități, calculatoare, laptop-uri, imprimante, videoproiectoare și ecrane de proiecție, tabletă adjuvantă pentru comunicare dedicată persoanelor cu dizabilități, bănci școlare individuale, scaune, dulapuri de depozitare, table magnetice și sistem de supraveghere video. 

Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” va fi reabilitată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, valoarea totală a proiectului fiind de 6,3 milioane de lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.